Cum sa...

#curatare tavi # tavi arse #tavi #grasime

Tavi pline de grasime si arsuri? Iata cum le poti curata foarte usor, cu bani putini

Ai preparat cina sau pranzul si au tinut tavile prea mult in cuptor? Arsurile sunt inevitabile pentru cei care gatesc, fie ocazional, fie constant. Asadar, este important sa cunosti cateva trucuri care te vor ajuta sa cureti usor tavile pentru a nu petrece ore intregi in bucatarie.

 

Iata doua modalitati in care poti curata cu usurinta tavile cu depuneri de grasimi si arsuri, cu ajutorul unor ingrediente pe care le ai deja in casa.

1. Bicarbonat de sodiu si folie de aluminiu

Toata lumea are in casa bicarbonat de sodiu si folie de aluminiu. Prin urmare nu ezita sa le folosesti pentru a scapa de arsurile din tava. Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi in tava 5 linguri de bicarbonat si sa adaugi foarte putina apa, cat sa formezi o pasta groasa (similara cu pasata de dinti). Apoi, alcatuieste un ghemotoc din folie de aluminiu si freaca bine tava cu ajutorul acestuia si a pastei obtinute.

La final clateste bine tava si spal-o cu putin detergent de vase. Va arata ca noua!

2. Bicarbonat de sodiu si zeama de lamaie (sau otet)

O alta modalitate simpla de a curata tava de copt este sa adaugi o cantitate generoasa de bicarbonat de sodiu pe suprafata acesteia. Pulverizeaza apoi zeama de lamaie (poti folosi otet daca nu ai lamai) si las-o sa actioneze timp de 20-30 de minute. La final freaca tava cu ajutorul unui burete abraziv si calteste totul bine cu apa calda.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea