Cum sa...

#ore de odihna #folosire aspirator #masina de spalat #amenda

Stai la bloc? Poti primi amenzi usturatoare si munca in folosul comunitatii daca speli la masina sau folosesti aspiratorul. Ce spune legea

Romanii care locuiesc la bloc risca amenzi usturatoare daca fac curat sau spala la masina.

 

Este vorba despre acele persoane care fac curatenie sau spala la masina, in timpul orelor de odihna. Daca vecinii sunt deranjati de zgomote, poti primi amenzi usturatoare de pana la 1.500 de lei. Suma aceasta creste insa cand persoana vizata nu este la prima abatere. Ba mai mult, se poate ajunge pana la a primi executare de munca in folosul comunitatii.

Legea 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice incrimineaza:

"- tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;

- tulburarea linistii locatarilor intre orele 22:00-8:00 si 13:00-14:00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;

- organizarea de petreceri cu caracter privat si utilizarea de aparatura muzicala la intensitate de natura a tulbura linistea locuitorilor, in corturi, alte amenajari sau in spatiu neacoperit, situate in perimetrul apropiat imobilelor cu destinatia de locuinte sau cu caracter social, in mediul urban", se arata in legea amintita.

Amenzi usturatoare pentru cei care folosesc aspiratorul sau masina de spalat in timpul orelor de liniste

Astfel, potrivit legii, persoanele care fag zgomot la bloc, sau chiar la casa, si isi deranjeaza vecinii, pot primi amenzi cuprinse intre 200 si 1.000 de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea