Cum sa...

#lenjerie pat #spalare

La cat timp trebuie sa speli lenjeria de pat. Greseala pe care sa nu o mai faci

Petrecem o mare parte de timp in pat, pentru a ne reface energia. Totusi, acest obicei extrem de benefic poate deveni daunator daca nu avem grija sa igienizam lenjeria de pat in mod regulat. Transpiratia si alte resturi din mediul exterior se acumuleaza pe cearsafurile si pernele noastre, creand un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor si ciupercilor microscopice care ne pot imbolnavi. Din acest motiv, specialistii recomanda spalarea lenjeriei de pat o data pe saptamana pentru a preveni bataile de cap.

In plus, mediul exterior poate fi si el un factor important in cresterea numarului de bacterii si ciuperci din patul nostru. Resturi microscopice de pe pielea animalelor, polen, praf si scame pot intra in camera fara sa le observam si se pot aseza pe cearsafurile sau pernele noastre. De asemenea, solutiile chimice cu care este tratata lenjeria de pat pot fi periculoase pentru sanatate. Toate aceste elemente pot duce la reactii alergice, inclusiv stranut, curgere nazala sau iritatii ale gatului, chiar si la persoanele care in mod normal nu se confrunta cu astfel de probleme.

Este important sa avem grija de igiena lenjeriei de pat pentru a preveni imbolnavirile si a asigura un somn odihnitor. Bacteriile si ciupercile din pat pot fi mai daunatoare pentru cei care sufera de astm sau alte forme de alergie. Prin urmare, este recomandat sa spalam lenjeria de pat in fiecare saptamana si sa acordam atentie sporita igienei generale din dormitor. O astfel de practica va contribui la un somn linistit si sanatos.

Asadar, pentru a avea o viata sanatoasa nu uita recomandarile specialistilor si spala lenjeria de pat cel putin o data pe saptamana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea