Cum sa...

#haine ude # uscare haine in casa # uscare haine #pericol sanatate

De ce nu ar trebui sa usuci hainele umede in casa? Exista un motiv periculos

Cu siguranta una dintre cele mai complicate probleme pe care le intampina persoanele care stau la bloc este spatiul restrans al locuintelor, unele dintre ele neavand nici macar un balcon. De aceea, multi oameni si laa hainele la uscat, in interiorul casei.

 

Stiai insa ca acest gest este unul periculos si ca nu ar trebui sa usuci hainele in locuinta? Uscarea hainelor in interiorul locuintei este un adevarat ric pentru sanatate.

In trecut, deoarece multe persoane stateau la curte, acest lucru nu reprezenta o problema deoarece hainele erau uscat in aer liber. Cu toate acestea, acum exista numeroase schimbari importante in ceea ce priveste modul in care sunt uscate hainele. Cei care au o situatie financiara mai buna, pot alege sa cumpere o masina cu uscator sau un uscator separat. Insa, pentru cei mai multi, aceste electrocasnice sunt doar un vis frumos.

Prin urmare, uscarea hainelor in casa, dupa spalare, este o practica des intalnita. Acest lucru nu este insa deloc benefic pentru sanatate. 

De ce NU este bine sa usuci hainele ude in casa

Cand locuiesti intr-o casa mica, fara balcon, poate fi dificil sa-ti usuci hainele intr-un alt mod. Insa, este important sa retii ca acest lucru iti pune sanatatea in pericol. 

Potrivit Institutului de Cercetare in Arhitectura de Mediu Mackintosh din Glasgow, Scotia, uscarea hainelor in interiorul casei poate creste nivelul de umiditate, ceea ce poate deveni problematic. 

Motivul? Avand un indice ridicat de umezeala face ca mucegaiul sa se dezvolte rapid. Acesta isi va face aparitia pe peretii casei, dar va ajunge si pe hainele tale. Mirosul neplacut al hainelor curate este provocat de acesti agenti patogeni care nu doar ca afecteaza hainele, dar sunt si deosebit de periculosi pentru sanatate.

Prezenta mucegaiului in casa este favorizat de uscarea hainelor in interior si de un aer mult prea umed. Acesta afecteaza insa si sanatatea celor care locuiesc in casa, ducand la dezvoltarea de alergii, rinite, astm sau infectii respiratorii. In cazuri grave, mucegaiul are consecinte devastatoare asupra plamanilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului