Cum sa...

#probleme tehnice #boiler

Cele mai des intalnite probleme tehnice la un boiler de apartament

Solutiile de incalzire in apartamente si case au evoluat foarte mult in ultimii ani. De la sobe pe lemne sau simple si rudimentare resouri, din ce in ce mai multe persoane apeleaza astazi la confortul oferit de boilere, in special datorita avantajelor multiple si a pretului relativ mic. Boilerele reprezintă sisteme de stocare si uneori si de incalzire a apei calde, pe care o livreaza in functie de nevoi consumatorilor casnici. Boilerele sunt incinte izolate termic, drept pentru care apa calda poate fi pastrata pentru anumite perioade de timp si pot fi reglate cu ajutorul unui termostat pentru boilere.

Cu toate aceste avantaje, se poate intampla ca uneori chiar si aceste produse sa intampine dificultati, drept pentru care vom discuta in cele ce urmeaza despre cele mai des intalnite probleme pe care le poti intampina atunci cand folosesti un boiler.

Cantitate mica de apa incalzita- dimensionare incorectă

In functie de numarul de utilizatori se poate alege un boiler de o anumita capacitate. Totusi, destul de multe persoane nu iau in calcul utilizarea apei calde pentru taskuri zilnice, drept pentru care pot subestima capacitatea necesara, drept pentru care boilerul cumparat poate deveni insuficient. Chiar daca putem gasi boilere ieftine si putem inlocui un astfel produs, acest lucru va insemna totusi si costuri aferente manoperei de decuplare de la reteaua de alimentare cu apa si de instalare a boilerului nou, dar si de autorizare conform legislatiei in vigioare.

Intreruperea energiei electrice

Pentru boilerele alimentate electric, cea mai mare problema este aceea care tine de acest aspect. Boilere electrice sunt concepute sa pastreze si sa incalzeasca apa atata vreme cat acestea sunt alimentate electric. Daca in zona locuintei exista frecvente intreruperi ale alimentarii cu energie electrica, acest lucru va conduce catre imposibilitatea de a folosi boileru, iar aceasta este o adevarata problema. Fireste, se pot folosi generatoare suplimentare de energie sau acumulatori special conceputi pentru stocarea si eliberarea energiei electrice la nevoie, precum UPS-urile pentru centrale termice, insa acest lucru presupune costuri in plus.

Functionalitatea

Uneori se poate intampla ca un boiler sa nu treaca testul functionalitati si uzura sa isi spuna cuvantul. Boilerele sunt incinte metalice sudate, drept pentru care punctele de sudura nu inseamna automat si etanseizare perfecta, precum in cazul unui material continuu ca masa. Daca apar fisuri, sau alte probleme asemanatoare la nivelul suprafetei boilerului, aceste lucruri trebuie semnalate si remediate, deoarece boilere lucreaza sub presiune si cu temperaturi foarte ridicate ale apei, lucru care pune in pericol bunurile si vietile omenesti.

Timpul de preparare a apei calde

Timpul scurs pentru prepararea apei calde poate fi socotit ca un inconvenient deoarece indiferent de tipul de alimentare al boilerului, apa calda nu va fi disponibila imediat. Principiul de functionare al boilerelor include incalzirea rezistentelor pentru a putea incalzi mai apoi apa de alimentare, iar acest lucru depinde foarte mult si de capacitatea boilerului. Asa cum este si normal, o cantitate mai mare de apa se va incalzi mai greu decat una mai mica, iar din acest punct de vedere putem vorbi despre un mic inconvenient, care insa poate fi trecut cu vederea daca te vei organiza in mod eficient.

Boilerele nu trebuie sa fie neaparat scumpe pentru a fi bune. Ele nu trebuie sa fie de brand si nici foarte sofisticate, ci trebuie sa indeplineasca nevoia de utilizare a apei calde pentru o anumita locuinta. Boilerele insa sunt produse foarte bune pentru prepararea apei calde, iar faptul ca sunt accesibile din punct de vedere al pretului le creste si eficienta.

Aceste produse sunt deosebit de avantajoase deoarece ele pot suplini cu succes absenta unei centrale termice, realizand practic acelasi lucru, prepararea apei calde, doar ca nu in timp real, asa cum o fac centralele termice.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/qN3mEHITnrA

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului