Cum sa...

#alegere covor #covor

Alegerea modelului potrivit de covor

Alegerea covorului potrivit pentru interiorul unei camere poate fi uneori o adevarata provocare. Pe langa culoare, dimensiune, material sau chiar forma acestuia, ramane intrebarea daca sa alegem un covor care este mai simplu sau cu model.

Covor simplu sau cu model?

Aceasta este prima intrebare care ar trebui pusa chiar inainte de a alege culoarea sau forma acestuia. Dupa cum stiti, ne place originalitatea, dar, cu toate acestea, exista cateva aspecte care trebuie luate in considerare pentru a nu cadea in extravaganta prea mult. Si in ceea ce priveste problema covorului cu diferite modele, este recomandat de evitat daca decorul camerei este deja destul de incarcat, sau daca este destinat sa fie asezat sub o masuta de cafea, o piesa de mobilier sau o canapea. Pe de alta parte, pentru a aduce o nota notabila si a lumina o camera destul de neutra sau chiar goala, covorul cu model este alegerea perfecta.

Ce model de covor sa alegi?

Asa ca soseste intrebarea principala: ce model de covor sa alegi? In primul rand, exista diferite stiluri de covoare cu diferite modele, dintre care cele mai populare si la moda sunt cele cu forme geometrice, persane si florale. Toate aceste stiluri au propriile lor puncte forte, iar unele covoare pot combina uneori aceste stiluri diferite.

Principalele modele de covor

Modele geometrice: Mai degraba sobre, in general, acestea sunt atat discrete, cat si chic, integrandu-se perfect intr-un decor modern. Acestea sunt adesea destul de „simple” pentru a nu crea o atmosfera prea incarcata.

Modele florale: sunt covoare care aduc o nota de natura si romantism pentru a aduce o stare de bucurie decorului tau. Perfect pentru intrare sau pentru o camera de zi care are nevoie de prospetime, covorul cu modele florale este un covor universal care va oferi o atmosfera calda si delicata.

Modele persane: sunt un stil mai rafinat, mai clasic, dar cu o identitate reala. Prin urmare, sunt mai usor de asociat daca decorul si mai ales mobilierul sunt destul de moderne. Insa chiar si integrate intr-un mediu oarecum rustic, acestea isi vor putea afirma pe deplin personalitatea. De asemenea, este perfect pentru a oferi o nota rafinata sau luxoasa interiorului camerei datorita bogatiei detaliilor.

Design / modele moderne: aceasta este cu siguranta cea mai complicata categorie de definit. Aceasta este ceea ce numim covorul contemporan, cel care intr-un decor modern va accentua si mai mult aceasta „tendinta”. Prin urmare, se adapteaza la tendintele actuale si spre deosebire de celelalte stiluri, acestea sunt cu adevarat versatile si isi gasesc cu usurinta locul in orice camera.

Model cu animale: aici vorbim despre covoare cu o reproducere a anumitor animale, acestea sunt in general covoare pentru camera copiilor, si se gasesc in special covoare cu modele care contin animalute: pisicuta, unicorn sau ursulet.

Tot ce trebuie sa faceti este sa abordati modelul de covor in functie de dorintele si gusturile preferat, numai de pe site-ul vreaucovor.ro.

Sursa foto: vreaucovor.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea