Cum sa...

#indepartare pete #pasta de dinti #curatenie casa

7 moduri inedite in care poti folosi pasta de dinti! Nu au legatura cu igiena personala

Pasta de dinti poate fi folosita in mai multe scopuri, nu doar in cel pentru care a fost creata. Stiai ca aceasta poate scoate pete dificile de pe covor, sau ca poti curata chiuveta cu ea? Singura conditie este sa folosesti pasta de dinti clasica, nu cu gel. De asemenea, alege una fara coloranti!

Curata talpa fierului de calcat

Pasta de dinti simpla, nu cea sub forma de gel, are particule mici, abrazive, care ajuta la indepartarea murdariilor de pe talpa fierului de calcat. Tot ce trebuie sa faci este sa aplici pasta de dinti pe talpa fierului. Cu ajutorul unei carpe curate freaca bine talpa, apoi clateste-o cu apa din abundenta. Vei observa ca arsurile si depunerile de calcar vor disparea. Atentie insa! Toate aceste proceduri se efectueaza cand fierul este rece si nu este bagat in priza.

Previne aburirea oglinzii din baie

Oglinda din baie se abureste ori de cate ori faci dus? Poti preveni ca acest lucru sa se intample cu ajutorul pastei de dinti. Mai intai curata oglinda foarte bine cu o solutie speciala, pentru a indeparta orice urma de grasime si murdaie. Apoi, cu ajutorul unei carpe curate, aplica putina pasta de dinti si sterge toata suprafata oglinzii.

Ofera stralucire obiectelor din crom

Obiectele din crom vor fi din nou stralucitoare cu ajutorul pastei de dinti. Curata-le cu apa si detergent si dupa clatire, “maseaza-le” cu ajutorul unei carpe curate si a pastei de dinti. Ca si in cazul fierului de calcat, particulele abrazive din pasta de dinti ajuta la eliminarea celor mai rezistente pete si vor da rapid stralucirea obiectelor preferate.

Curata chiuveta din baie

Ai ramas fara solutie de curatat chiuveta? Foloseste pasta de dinti! Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi pasta de dinti in chiuveta si sa o cureti cu ajutorul unui burete, la fel cum o faci si in cazul in care foloseai substante speciale de curatat. Clateste-o bine si va fi ca noua!

Indeparteaza urmele de creioane de ceara de pe pereti

Copilul a desenat pe pereti cu creioane de ceara? Poti scapa de urmele de creion cu ajutorul pastei de dinti. Cu ajutorul unei carpe curate adauga pasta de dinti pe pereti si maseaza bine pana la indepartarea cerii. Sterge apoi peretele cu o carpa curata inmuiata in apa.

Indeparteaza petele de apa de pe mobila

Ai pus un pahar ud pe mobila si in urma acestuia au ramas cercuri albe? Petele pot fi indepartate cu usurinta de pe mobila daca folosesti pasta de dinti.Tot ce trebuie sa faci este sa apici putina pasta de dinti in locul respectiv si sa masezi cu ajutorul unei carpe curate. Clateste bine si curata mobila in mod normal.

Scapa de petele de pe covor

Petele de pe covor pot fi dificil de curatat. Nu si daca apelezi la acest truc! Toarna pasta de dinti pe pata si cu ajutorul unei carpe freaca bine locul respectiv. Sterge apoi cu o carpa inmuiata in apa si stoarsa bine si repeta procedeul pana cand pata dispare. 

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului