Cum sa...

#lucruri de care sa scapi #ordine casa

5 lucruri din casa de care sa scapi chiar acum!

Daca a trecut weekendul fara sa iti indeplinesti toate obiectivele ce tineau de casa, nu te ingrijora, inca mai ai timp sa faci curatenia necesara, fara de care simti ca nu poti respira in propria casa. Iata de ce sa scapi saptamana aceasta, ca sa poti avea un weekend mai liber:

 

1. CD-uri

Daca ai o colectie de CD-uri care stau sa adune praf pe rafturi, este momentul sa faci o schimbare. In era tehnologiei digitale, CD-urile au devenit invechite. Mai mult decat atat, majoritatea calculatoarelor si laptopurilor noi nu mai au CD-ROM, asa ca suporturile fizice devin inutile. In loc sa-ti ocupi spatiul cu CD-uri, poti transfera muzica lor in format digital si sa le arunci. Exista numeroase servicii de streaming care iti ofera acces la melodiile tale preferate, direct pe telefon sau computer.

2. Obiecte misterioase

Toata lumea are obiecte misterioase in casa. Acestea pot fi lucruri de care nu-ti mai amintesti originea, forme ciudate sau simple obiecte pentru care nu mai gasesti utilitate. Acesta este momentul perfect sa faci curat si sa scapi de toate suruburile fara scop, cablurile de la dispozitivele pe care nu le mai ai si coli de hartie pe care nu mai intelegi ce scrie. Eliberarea de obiectele inutile te va ajuta sa-ti organiziezi mai bine spatiul si sa te simti mai usurat in propria casa.

3. Instrumente muzicale

Daca in trecut ai incercat sa inveti sa canti la chitara sau orga, dar ai renuntat, instrumentele muzicale stau acum intr-un colt adunand praf. In loc sa le lasi sa se strice, poti sa le donezi cuiva care le va aprecia cu adevarat. Un elev sau student la conservator sau un pasionat de muzica ar putea beneficia enorm de la aceste instrumente. Daca consideri ca le poti vinde, poti castiga chiar si cativa bani si astfel sa-ti recuperezi o parte din investitie.

4. Sacose

Daca te-ai trezit ca ai o colectie impresionanta de sacose de cumparaturi din plastic si hartie, este momentul sa faci o schimbare. Recicleaza sacosele din plastic si hartie in mod responsabil. In ceea ce priveste sacosele reutilizabile, pastreaza doar cateva dintre ele. Oricum nu ai nevoie de un numar exagerat de sacose, asa ca poti tine una sau doua mereu in geanta pentru cumparaturi neasteptate. Reducerea consumului de plastic si hartie este un gest important pentru mediu.

5. Hartii inutile

Cea de-a cincea categorie de lucruri de care sa scapi consta in hartii inutile. Desigur, anumite documente trebuie pastrate, cum ar fi facturile importante, dar multe altele pot fi aruncate. Retetele pe care le-ai primit de la medic, dar nu le-ai folosit niciodata, pot fi eliminate. Ele au termene de valabilitate si, in cele mai multe cazuri, nu vor mai fi utile. La fel si cartile de vizita vechi, care pot fi inlocuite cu date de contact actualizate. Biletelele pe care un receptioner ti-a notat programarea la un tur sau un salon pot fi aruncate, deoarece nu mai ai nevoie de ele acum. Eliberarea spatiului de hartii inutile te va ajuta sa-ti pastrezi casa mai ordonata si sa gasesti documentele importante mai usor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea