Cum sa...

# pliculete silica gel #utilizare silica gel #silica gel

3 moduri de a folosi pliculetele cu silica gel, la care nu te-ai fi gandit

Pliculetele de silica gel pe care le gasesti, in general, in cutiile de pantofi sau in gentile abia cumparate iti pot veni in ajutor in diverse situatii. Iata cum poti sa le folosesti: 

Nu mai arunca pliculetele de silica gel pe care le gasesti in cutiile lucrurilor abia cumparate! Sunt utile in multe situatii. In continuare, iti prezentam cateva moduri in care le-ai putea folosi. 

Silica gel, un material granular obtinut prin deshidratarea gelului de bioxid de siliciu, absoarbe umezeala. Cand este folosit la o temperatura de 24 grade Celsius si o umiditate relativa de 20%, poate absorbi 35% din greutatea lui in apa.

Cu cat umiditatea creste mai mult, cu atat silica gelul poate absorbi mai multa apa - cantitatea creste, de asemenea, daca perioada de timp este mai mare. 

1. Pliculetele de silica gel, in cutiile in care pastrezi fotografii vechi, documente sau casete VHS

Pliculetele de silica gel pot fi o solutie si cand vine vorba de pastrarea fotografiilor vechi, a documentelor sau casetelor VHS. Pune toate aceste lucruri in cutii de depozitare, iar in interior, pliculetele de silica gel. Astfel, lucrurile tale vor ramane perfect uscate.

2. Usuca semintele pentru flori sau legume cu silica gel 

Poti usca semintele pentru flori sau legume, inainte sa le pui la pastrare, cu pliculetele de silica gel. 

Doua-trei pliculete de silica gel in casoletele de plastic in care tii semintele le vor pastra in stare perfecta pana cand decizi ca e momentul sa le plantezi. 

3. Silica gel in cutia de bijuterii sau trusa pentru cosmetice

Daca vrei sa eviti urmele negre de pe bijuterii, cand umezeala din cutie e mult prea mare, pune doua-trei pliculete de silica gel. Problema rezolvata!

De asemenea, mai poti folosi pliculetele de silica gel in trusa pentru cosmetice. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea