Cum sa...

# greseli pe care sa nu le mai faci #obiecte baie #depozitare baie #sfaturi practice

11 lucruri pe care sa nu le depozitezi niciodata in baie

Suntem siguri ca nu v-ati gandit niciodata ca unele lucruri, desi sunt utilizate in baie, nu trebuie depozitate acolo din motive foarte bine intemeiate. Haideti sa vedem care ar putea fi acestea.

1. Prosoapele

Baia este cel mai favorabil mediu pentru dezvoltarea mucegaiului, iar prosoapele umede sunt cele mai susceptibile pentru a deveni adevarate crescatorii de ciuperci. In baie veti tine doar prosoapele necesare igienii zilnice, iar acestea trebuie inlocuite cel putin o data pe saptamana.

2. Halatul de baie

Este ironic, dar halatul de baie nu trebuie tinut in baie pentru ca, la fel ca si prosoapele, el poate deveni un incubator pentru ciuperci si bacterii. Dupa utilizare, halatul de baie se va usca si depozita intr-un dulap.

3. Cartile

Da, este placut ca in anumite momente sa avem la indemana un material bun de lecturat, dar cartile si revistele tinute in baie au darul de a absorbi umezeala. Paginile se incretesc si cartile se deterioreaza.

4. Medicamentele

Desi in baie exista un dulapior de medicamente, acestea nu trebuie stocate acolo pentru ca au nevoie de anumite conditii de temperatura si umiditate, iar baia nu asigura acesti parametri. Dimpotriva!

5. Bijuteriile

Aburii si umiditatea din baie contribuie considerabil la degradarea bijuteriilor, mai ales in cazul celor din argint. Pastrati bijuteriile in locuri racoroase si uscate.

6. Periutele de dinti

Exista studii care dovedesc ca periuta de dinti poate gazdui nu mai putin de 10 milioane de bacterii, o parte din acestea provenind din vasul de wc - ele se imprastie atunci cand tragem apa. Periutele se clatesc, se usuca si, daca vrem totusi sa le tinem in baie, vom avea grija sa lasam capacul jos pe vasul de wc inainte de a trage apa. Desigur, vor fi depozitate cat mai departe de acesta.

7. Sistemele electronice non-impermeabile

Evitati sa lasati in baie dispozitive electronice cum ar fi aparatele de radio, aparatul de epilat, masina de barbierit sau de tuns. In contact cu aburii ele se pot deteriora rapid. Exista insa dispozitive impermeabile pe care le puteti folosi si chiar tine in baie pe termen lung.

8. Lamele de ras

Puteti sa pastrati in baie, la indemana, o lama. Restul, insa, tineti-le cat mai departe de mediul umed si cald al baii pentru ca ele vor rugini inainte de a apuca sa le utilizati.

9. Lacul de unghii

Pentru cele mai multe produse destinate ingrijirii unghiilor termenul de valabilitate este de 2 ani, dar in conditii de temperatura scazuta si fara umiditate crescuta. De aceea, daca le veti tine in baie sunt sanse ca ele sa se deterioreze foarte repede.

10. Produsele de machiaj

Produsele de machiaj lasate in baie sunt expuse la caldura si umezeala, ceea ce favorizeaza mucegairea si deteriorarea lor in timp foarte scurt. Mai mult, exact ca si periutele de dinti, si ele se pot contamina cu bacterii cand tragem apa in vasul de wc.

11. Parfumul

Pentru a rezista cat mai mult, parfumurile se depoziteaza in spatii intunecoase, reci si departe de aburi. De aceea nu trebuie tinute in baie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare