Constructia casei

# avantaje izolare #izolare fonica #avantaje

Izolare fonica - ce inseamna si care sunt avantajele izolarii

Traim intr-o societate zgomotoasa motiv pentru care izolarea fonica este solutia ideala pentru a scapa de zgomotele deranjante.

 

Izolarea fonica consta in reducerea zgomotului care, de cele mai multe ori poate avea si surse necontrolate, externe precum: constructii, transport, vocile vecinilor, lucrari, ecou, vreme etc.

Obiectivul izolatiei fonice presupune minimalizarea trecerii sunetului prin tavan, perete etc . Sunetul se propaga prin aer iar reducerea zgomotului se poate face de exemplu printr-un perete despartitor. Desi aparent izolatia fonica pare a fi o solutie dedicata exclusiv spatiilor predispuse la zgomote puternice, in ultima perioada tot mai multe spatii de birouri, locuinte, restaurante, cluburi, baruri recurg la metodele profesionale privind izolatia fonica.

Izolare fonica pentru locuinta - beneficiile izolarii

Materialele cel mai des folosite pentru a izola fonic o incapere sunt: vata minerala, polistirenul expandat si polistirenul extrudat. Astfel pentru o fonoizolare eficienta este necesara placarea peretilor cu placi de gips-carton si vata minerala.

O alta metoda este folosirea polistirenului expandat. Procedura consta in montarea unor profile metalice la nivelul peretelui deja existent, intre care, cu ajutorul unor adezivi speciali se aplica polistirenul.

Pentru izolarea fonica a podelei este recomandat polistirenul extrudat cu ajutorul caruia veti reduce zgomotele venite de la vecinii care locuiesc la etajul inferior.

Pe langa pereti, tavan si podele, trebuie sa luati in considerare si izolare fonica corespunzatoare a usilor si ferestrelor pentru a impedica patrunderea sunetelor din exterior. Se recomanda folosirea ferestrelor si a usilor cu geam termopan sau tripan.

O izolatie fonica de calitate depinde de mai multi factori insa materialele sunt cele mai importante. Cea mai solicitata tehnica folosita deocamdata pentru izolarea fonica este placarea peretilor cu gips carton. in ceea ce priveste costurile, aceasta tehnica este si cea mai ieftina comparativ cu restul. in functie de suprafata, costurile difera insa o placa ce are dimensiunile 1.200x2.600 mm are un pret intre 30 si 50 de lei.

Noile tehnologii in materie de izolare fonica vizeaza folosirea materialelor speciale precum: burete sau carton ignifug, pluta si sistemele reynaers.

Specialistii in acustica sustin ca pluta este materialul ideal pentru o izolatie fonica de calitate.

Pluta este singurul material 100% natural, nu emana substante toxice, izoleaza si termic, are si o durata mare de viata. Totusi pluta este inca considerata o solutie scumpa de izolare fonica comparativ cu variantele traditionale.

Sistemele reynaers sunt special facute pentru a obtine o izolare fonica si termica la standarde europene. Un rol foarte important il au: profilele de aluminiu, etansietatea la aer si alegerea vitrajului potrivit.

Izolarea fonica a locuintei prezinta multe avantaje atat pe perioada verii cat si a iernii fiind de multe ori si o alternativa la lucrarile de izolare exterioara a locuintei.

Daca doresti sa beneficiezi de toate avantajele izolarii fonice mentionate mai jos, ai grija sa se efectueze corect lucrarile:

  • izolatiile fonice ajuta si la izolarea termica;
  • corect efectuate prezinta rezistenta mare in timp;
  • reducerea intensitatii zgomotului pana la 65 db;
  • asigura protectie impotriva umezelii si a mucegaiului;
  • economie energie - impiedica pierderile de caldura in sezonul rece;
  • cresterea confortului;
  • protejarea peretilor - izolarea corecta scade riscul aparitiei infiltratiilor de apa;
  • protejarea sanatatii.

Ca si concluzie pentru o izolare fonica de calitate trebuie sa tii cont de nivelul de zgomot al incaperii respective, daca se doreste absortia sau reducerea sa, de materialele pe care le alegi si nu in ultimul rand de specialistii cu care vei demara lucrarile intrucat piata este foarte ofertanta. Izolarea fonica nu este un procedeu complicat dar este important sa fie efectuate corect lucrarile pentru a obtine rezultatele scontate.

Sursa: reynaers.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului