Animest

#animatie #festival de film #animest #program

Duminica, 5 octombrie, la Anim'est

Astazi, 5 octombrie, in cadrul festivalului de animatie Anim'est, la cinema vor rula urmatoarele:

Cinema Scala

12:00 -

A Tale of Two Mozzies - Dagmar , tantarita dansatoare, il iubeste pe Egon. Acesta, insa, are alte planuri pentru moment: vrea sa faca inconjurul lumii pe bicicleta. Cand Dominella, furnica rosie cea rea, si soldatii ei o ucid pe regina furnica neagra si ii cuceresc musuroiul, cei doi tantari devin eroii unei adevarate drame ce le pune la incercare prietenia si priceperile.

Nu este un de actiune, ci o poveste bine spusa, plina de umor si entuziasm, a lumii colorate a insectelor, cu delicioase numere muzicale.

14:00 – Nocturna

Nocturna - La sosirea noptii, cand umbrele invaluie totul, zgomotele necunoscute se ascund in case si fiecare coltisor pare sa ascunda un mister, imaginatia ni se umple de temeri. Doar lumina stelelor, filtrata prin fereastra, da forme cunoscute fantasmelor noastre. Insa... va inchipuiti ce s-ar intampla daca, dintr-o data, universul s-ar cufunda in bezna?

16:00 – 4
18:30 – Retrospectiva Ion Truica (Programul 1)

  1. Dan Nazdravan (1968) – 10 min
  2. Pe un perete (1970) – 9 min
  3. Vanatoarea (1971) – 9 min
  4. Cadoul (1973) – 10 min
  5. Carnavalul (1972) – 8 min
  6. Marea Zidire (1974) – 16 min
  7. Hidalgo (1976) – 10 min

20:30 – Show

John Dilworth va prezenta la cinema Scala un program special: : Eliberarea subconstientului prin animatie, in care va vorbi despre animatie ca mijloc de sondare a subconstientului si va oferi exemple din filmele sale create prin "automatism".

22:30 – Mozaic 2

Elvira Popescu

14:00 – Program international copii

  1. The Two Fairies - Regia: Miroslav Klaric, Jadranko Lopatic - Croatia
  2. How the Bunny didn’t Turn to Be Someone Else – Regia: Ekaterina Bim – Rusia
  3. The New Species - Regia: Evalds Lacis - Lativa
  4. How the Rain Was Made - Regia: Magda Dulcic - Croatia
  5. The Little Pink Planet – Regia: Mathieu Epiney - Elvetia
  6. Hunting - Regia: Janis Cimermanis - Latvia
  7. Moonflight - Regia: Eugeny Golovin - Rusia
  8. The Tiny Fish - Regia: Sergei Ryabov - Rusia
  9. The Wealthy Beaver - Regia: Brad Trofin - Canada
  10. Me, Myself and the Others - Regia: Giorgio Valentini, Silvio Pautasso - Italia
  11. Uncle Parrot's Rhymes Regia: Tsvetomira Nikolova, Anna Haralampieva - Bulgaria

16:00 – Mozaic 3
16:30 – Max & Co

Max & Co - Max, un baiat de 15 ani, isi cauta tatal, pe faimosul trubadur Johnny Bigoude, disparut cand Max era mic. Ajunge la Saint-Hilare, unde Doamna Doudou are grija de el si ii gaseste de lucru in fabrica Bzzz&Co. La scurt timp, insa, fabrica se inchide si jumatate din sat este concediata. Pentru a creste vanzarea de palete de omorat muste, un inventator periculos reuseste sa produca muste in masa. Acestea invadeaza satul, dar Max si noua sa prietena Felicie reusesc sa dejoace planurile diabolice ale Bzzz&Co. Oare vor reusi sa ii convinga pe sateni sa li se alature? In cele din urma, isi va gasi Max tatal?

20:30 – Waltz with Bashir

Waltz with Bashir - Documentarul animat urmareste calatoria regizorului in scopul de a afla adevarul despre o misiune a Armatei Israeliene, la care a participat la inceputul anilor '80, in timpul Primului Razboi din Liban, misiune care i-a provocat o pierdere a memoriei. Imagini uitate demult incep sa revina la suprafata, pe masura ce regizorul intervieveaza prieteni vechi si fosti camarazi de razboi.

Daca vreti sa vedeti restul programului, dati click aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele