Animale de companie

#animale de companie #caine #bichon

Lucruri interesante despre bichoni

Bichonii sunt caini foarte inteligenti, curiosi din fire, carora le place sa stea in fotoliu si sa observe tot ce se intampla in jurul lor. Se ataseaza foarte usor de familia lor si se inteleg foarte bine cu cei mici. De asemenea, se adapteaza usor la conditiile dintr-un apartament astfel ca sunt cainii ideali pentru cei care locuiesc in spatii restranse. Iata cateva lucruri pe care nu le stiai despre bichoni:


1 Bichon reprezinta forma prescurtata a cuvantului frantuzesc "Barbichon", care inseamna "barba scurta, cioc".


2 Bichon-ul Bolognez si Maltese provin din Italia, Frise din Franta si Havanez din Cuba.

3
Bichon-ul Maltez a fost foarte apreciat ca animal de companie la curtea regelui Henric VIII, figurand pe celebra tapiserie “La dame a la licorne”.

Sursa foto: www.puppy-training-at-home.com


4 De altfel, acest catel a fost foarte apreciat in perioada Renasterii, cand a constituit un subiect frecvent in panzele pictorilor din acea vreme.

5
Bichon-ul a fost imortalizat si in monumentele grecesti si se crede ca era un caine al regalitatii si nobilimii.


6 A fost un caine de companie foarte apreciat de doamnele din randul nobilimii in jurul anilor 1800. Datorita dimensiunilor sale reduse, bichon-ul era purtat pe mansoanele doamnelor si cu capul la pieptul acestora.

7
Bichonii din varietatea Frise reprezinta una dintre cele mai apreciate varietati de bichon pentru ca nu lasa par.

Sursa foto: www.dev-petside.com


8 Nu exista nici o dovada ca Bichon-ul Maltese ar proveni din Malta insa istoricii afirma ca Malta a reprezentat decat locul de unde puteau fi procurati acesti caini de companie, fiind un important centru de schimburi comerciale si de negot fenician.

9
Descendentii Maltese-ului au urmarit in decursul istoriei spanielii, nu terierrii cum s-ar crede.

Sursa foto: www.dogbreedinfo.com


10 In vechime, Bichonii Havanezi erau utilizati in acrobatiile de circ, datorita faptului ca invatau trucuri foarte repede si le placea sa-si multumeasca stapanii.


11 De-a lungul timpului, si Bichonii Frise au fost folositi ca actori principali in anumite spectacole unde faceau diverse trucuri, in cadrul unor tratamente de terapie sau in cadrul unor spectacole de agilitate si abilitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare