Animale de companie

# rase silentioase caini #rase silentioase #dresaj caini #caini #caine #animale #animale de companie

Iti doresti un caine care sa nu latre mult? 5 rase silentioase care rar se fac auzite

Este adevarat ca toti cainii latra din cand in cand, aceasta caracteristica fiind una care ii defineste. Insa, exista anumite rase de caini care tind sa latre mai putin, iar acest lucru poate fi de mare ajutor, mai ales in cazul in care locuiesti la bloc.

In general, diminuarea latratului unui caine poate fi realizate prin anumite exercitii fizice si mentale adecvate, precum si prin asigurarea bunastarii generale a acestuia. Dar este recomandat sa iei totusi in calcul una dintre cele cinci rase silentioase daca iti doresti un caine care sa nu latre mult.

1. Bulldogul francez

Bulldogul francez este o rasa care poate fi recunoscuta cu usurinta datorita dimeniunii sale mici de aproximativ 27-35 de centimetri, a urechilor mici, fetei usor plate si a blanii lucioase si scurte.

Cainii din aceasta rasa sunt linistiti, jucausi si iubesc la nebunie reprizele de somn. Astfel, daca iti doresti un partener care sa iti tina companie in timp ce te uiti la filme, bulldogul francez este cainele ideal pentru tine.

2. Cavalier King Charles Spaniel

Cainii din rasa spaniel au ochii mari si caprui, un bot scurt si o blana extrem de matasoasa, in combinatii de culori precum alb, negru, cafeniu sau castaniu.

Cavalier King Charles Spaniel este un caine care se ataseaza rapid si caruia ii place foarte mult sa stea in preajma stapanului sau. Insa, acest lucru ii poate provoca ingrijorari legate de momentele in care stati separati pentru prea mult timp – acestea fiind si perioadele in care ar putea latra mai mult.

3. Chow Chow

Chow Chow este un caine care poate avea o blana variata, din multe puncte de vedere. Aceasta poate fi fina sau aspra, dar si in culori diferite precum cafeniu, negru, alb sau crem.

Aceasta rasa este cunoscuta in special pentru caracteristici cum ar fi independenta, comportamentul calm si dispozitia generala linistita. Cu toate ca este cunoscut ca fiind un caine linistit, Chow Chow te va alerta cu siguranta daca va simti un strain in jurul sau.

4. Setter irlandez

Nu poti confunda un caine din rasa setter irlandez – urechile lungi si straturile lucioase si rosiatice ale blanii sunt caracteristici definitorii.

Un setter irlandez este energic, inteligent si are nevoie in mod frecvent de exercitii fizice si mentale corespunzatoare. Printre putinele momente in care un astfel de caine poate deveni zgomotos sunt cele in care acesta simte ca se plictiseste. Insa, daca ai grija sa ii oferi cat mai multe jucarii cu care sa isi ocupe timpul cat tu lipsesti, latratul nu va fi o problema.

5. Coton de Tulear

Cainele din rasa Coton de Tular, cunoscut si sub denumirea de Bichonul de bumbac sau Cainele regal al Madagascarului este unul micut si cu o blana lunga si alba, ca de bumbac.

Acesti caini sunt linistiti, dar totodata foarte distractivi si iubesc sa fie bagati in seama. De aceea, ai grija sa nu il lasi foarte mult timp singur deoarece poate deveni destul de zgomotos.

Surse foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare