Animale de companie

#hrana porcusor de guineea #porcusor de guineea #ingrijire porcusor de guineea #pui porcusor de guineea

Ingrijirea puilor de porcusori de guineea

Porcusorii de guineea sunt animale foarte docile si pot fi dresate cu usurinta. Acestia se ataseaza rapid de stapan si se bucura intotdeauna de prezenta acestuia, mai ales daca ii cresti inca de cand sunt pui.

Ingrijirea puilor de porcusori de guineea nu este deloc dificila. In principiu este bine sa stii ca in primele saptamani de la nastere, mama lor este cea care trebuie sa aiba grija de ei in totalitate, iar abia dupa primele 3 - 4 saptamani poti interveni si tu.

Hrana

In primele 3 - 4 saptamani de viata, porcusorii de guineea de hranesc doar cu lapte matern . Asadar, din acest punct de vedere nu trebuie sa iti faci prea multe griji in aceasta perioada.

Dupa cele 4 saptamani, porcusorii de guineea vor incepe sa consume fructe si legume proaspete, dar si hrana speciala de la pet-shop. Nu ezita sa oferi porcusorilor de guineea rosii proaspete, patrunjel, castraveti, felii de mar, morcovi, dar si hrana uscata care sa ii ajute sa isi toceasca dintii.

Daca sunt doi sau trei porcusori de guineea, impreuna cu mama lor, este recomandat ca acestia sa primeasca 4 mese pe zi, la intervale orare regulate. Daca la prima masa a zilei le poti servi o legatura de patrunjel si o rosie mare, la pranz le poti oferi hrana uscata si un castravete de dimensiuni medii. Dupa-amiaza poti oferi porcusorilor de guineea frunze de salata verde, spanac si jumatate de morcov, iar la masa de seara, una sau doua legaturi de patrunjel.

Asigura-te ca porcusorii de guineea au intotdeauna apa proaspata la dispozitie. Chiar daca in general acestia isi fac rezerva de lichide din legumele si fructele proaspete pe care le oferi, nu uita sa umpli zilnic rezervorul cu apa proaspata.

Intretinerea

In general este bine ca in primele zile de la nasterea puilor, sa nu pui mana pe acestia decat daca este absolut necesar. Totusi, acorda atentie mamei, ofera-i afectiune, poate chiar mai multa decat inainte de a naste. In acest fel ea se va simti mai relaxata si va avea incredere in tine in ceea ce ii priveste pe pui.

Schimba talasul porcusorilor de guineea o data la doua zile sau chiar zilnic. Cu cat sunt mai multi intr-o cusca, cu atat talasul se va murdari mai repede si se va forma astfel un mediu nesanatos pentru animalutele tale.

Nu uita ca dupa ce speli cusca cu apa si un detergent bland, sa o clatesti cu un amestec de apa si otet alb, pentru o dezinfectare naturala. La final clateste din nou cusca cu apa curata din belsug.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea