Animale de companie

#comportamentul pisicii #pisici #comportamentul animalelor #probleme de comportament

Cum sa rezolvi problemele de comportament ale pisicii tale

este un spirit liber si viata in apartament ii poate cauza anumite probleme de . Daca observi ca si pisica ta incepe sa zgarie mobila, ocoleste voit litiera sau musca oamenii si celelalte animale, este momentul sa identifici care sunt cauzele care ar putea s-o determine sa se comporte astfel.


Redu stresul si anxietatea pisicii


Cand o pisica este stresata poate incepe sa aiba un comportament antisocial si sa prezinte . Evenimente ca mutatul in alta locatie, aparitia unui nou animal in casa sau schimbarea rutinei pot influenta si sa o determine sa se comporte bizar. Ofera-i pisicii timp sa se relaxeze si sa se obisnuiasca cu noua situatie si ai rabdare cu ea pana va scapa de anxietate.


Verifica toate problemele de sanatate


Problemele de comportament ale pisicii tale pot avea o cazua la care nu te-ai gandit: o afectiune medicala de tipul unei boli sau paraziti. Daca pisica a suferit vreo trauma sau are vreo afectiune poate deveni iritabila, ursuza, sa-si piarda rabdarea usor sau sa se comporte bizar. Mergi cu pisica la veterinar si asigura-te ca nu este bolnava iar reactiile ei nu inseamna ca sufera, are vreo durere sau vreun discomfort.


Organizeaza activitati care sa-i reduca plictiseala


Pisica are nevoie sa fie stimulata mental si sa gaseasca moduri pentru a-si putea aplica instinctele naturale. Activitati ca joaca cu tot felul de obiecte (mingii, jucarii de la petshop, ghem de lana etc), suprafete pe care sa le poata zgaria, locuri pe care poate urca pentru a-si exersa sariturile de felina vor stimula mental si fizic orice pisica.

O pisica va aprecia intotdeauna chiar si cele mai marunte distractii sau modalitati de a alunga plicitiseala, de aceea stapanul trebuie sa vina in intampinarea acestor nevoi ale sale si sa-i faciliteze o serie de activitati, daca doreste sa aiba o pisica fericita.


Ofera-i pisicii aer curat si soare


Daca pisica este obisnuita sa stea afara, ar fi pacat s-o obligi sa stea inchisa in interior. Chiar si pisicile crescute mai mult in apartament pot avea manifestari urate de comportament daca sunt tinute mereu in casa, private de aer curat si lumina naturala a soarelui.
Gaseste o varianta ca pisica ta sa poata sta macar pe pervazul ferestrei si sa urmareasca ce se intampla afara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului