Animale de companie

#haine caine #caine ger #plimbare caine #caine #animale #animale de companie

Cum sa feresti cainele de ger! 3 masuri pe care trebuie sa le iei acum

In aceasta perioada geroasa, nu numai oamenii au de suferit ci si animalele. Cei mai expusi sunt insa cainii, care trebuie scosi zilnic din casa. Iata ce trebuie sa faci pentru a-ti proteja cainele de ger!

Nu il tunde iarna

Blana are menirea de a-i tine de cald patrupedului. Odata tunsa, aceasta nu il va mai izola termic de temperaturile foarte scazute. Astfel risti ca animalul sa sufere degeraturi sau sa se imbolnaveasca grav.

Imbraca-l

Cand temperaturile scad foarte mult sub zero grade, orice animal va resimti din plin gerul. Din acest motiv este obligatoriu ca in momentul in care este scos la plimbare cainele sa poarte o hainuta de protectie si botosei speciali. Asigura-te insa ca botoseii sunt impermeabili si caldurosi.

Scurteaza sesiunile de plimbare

In timpul iernii este indicat sa scurtezi sesiunile de plimbare ale patrupedului, mai ales daca observi ca acestuia nu ii place frigul. Permite-i sa stea afara doar atat cat isi doreste.

Sursa foto: barkpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului