Animale de companie

#rozatoare #animale de companie #hamsteri #ingrijire hamsteri #alimente hamsteri #alimentatie hamsteri #alimente periculoase hamsteri

Cele mai periculoase alimente pentru hamsteri

Tentatia de a arunca o bucatica de ciocolata sau un cartof prajit in cusca hamsterului este mare, insa il poate costa sanatatea si chiar viata. Desi sunt recunoscute ca fiind animale care ar manca aproape orice, este important sa fii selectiv in alegerea alimentelor sau gustarilor cu care il rasfeti. Iata care sunt cele mai periculoase alimente pentru sanatatea hamsterului si de ce!

Ciocolata

Ciocolata contine un compus natural numit methylxantina cu puternice efecte diuretice, care poate provoca reactii digestive severe: varsaturi, diaree, urinare excesiva. Desi la oameni, efectul este semnificativ redus, cand vine vorba de animale micute, precum hamsteri, riscul de deshidratare si deces este foarte mare, chiar si in urma consumului unei bucati mici de ciocolata.

Chipsuri din cartofi

Nu rezisti ochisorilor blanzi care se uita insistent la tine cand rontai chipsuri si imparti mereu cu hamsterul tau aceste gustari crocante? Cartofii nu sunt printre cele mai recomandate alimente pentru rozatoare, iar cand sunt prajiti, devin un adevarat pericol pentru sanatate. In plus, chipsurile cumparate contin tot soiul de aditivi si condimente care pot da peste cap sanatatea digestiva a animalului. Nu mai punem la socoteala ca sunt si bombe calorice si ca determina rapid ingrasarea animalutului, predispunandu-l la obezitate.

Pastai de mazare

Poate fi la indemana sa-ti rasfeti animalul cu cate o pastaie de mazare, mai ales daca gatesti aceste legume pentru familia ta. Hamsterul poate manca numeroase legume, insa nu si aceste delicatese de vara, intrucat sunt bogate in fibre si provoaca diaree si deshidratare, afectiuni periculoase, mai ales in sezonul cald.

Mere cu seminte

Merele fac parte din categoria alimentelor considerate hranitoare si recomandate pentru hamsteri, insa specialistii recomanda multa precautie in modul in care i se servesc. In timp ce coaja si miezul sunt benefice pentru hamster, semintele sunt considerate toxice si cresc riscul afectiunilor digestive severe. Curata cu atentie fructele de seminte inainte de a i le servi.

Telina

Telina contine o multime de substante hranitoare benefice pentru hamster, dar prezinta doua riscuri care o transforma intr-o alegere nepotrivita pentru meniul lui. Contine foarte mult sodiu, care duce la balonare si retentie de apa, provocand probleme digestive si nu numai. In plus, din cauza texturii fibroase, exista riscul ca rozatorul sa se inece cu bucatele de telina si sa se sufoce.

Sursa foto: Wattpad.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea