Animale de companie

#animale de companie #pasari #papagali #inteligenta papagali

Cei mai inteligenti papagali

De-a lungul timpului, pasarile si-au castigat renumele de animale mai putin inteligente comparativ cu alte specii de necuvantatoare. Exista insa si exceptii de la aceasta regula, anumite pasari de companie fiind unele dintre cele mai inteligente creaturi de pe Pamant, capabile sa isi dezvolte propria personalitate si sa aiba simtul umorului.

Iata topul celor mai destepte pasari de companie.


1. Marele gri african

Nu mai este niciun secret ca aceasta specie de papagal este recunoscuta pentru abilitatea sa de a vorbi in context. Insa papagalul gri african este un animal sensibil, capabil sa inteleaga si sa raspunda mediului inconjurator. Avand o personalitate puternica, aceasta specie de pasare de companie este considerata a fi cea mai inteligenta dintre toate inaripatele. Papagalul gri african poate invata sa spuna glume, sa rada, sa numere sau si chiar sa invete limbi straine!


2. Ara

Papagalii din aceasta specie sunt pasari de diferite marimi cu un colorit superb. In plus, acesti papagali sunt pasari deosebit de inteligente, care au nevoie de afectiune, avand in acelasi timp si o personalitate foarte puternica. Sunt pasari galagioase, care pot fi invatate sa vorbeasca si traiesc intre 50 si 70 de ani. Daca vrei sa detii un asemenea papagal, trebuie sa ii acorzi o buna parte din atentia ta, intrucat sunt pasari sensibile.


3. Papagal Amazonian

O alta specie de pasare inteligenta este papagalul Amazonian. A fost imblanzit de mai sute de ani de catre om, cu scopul de a fi tinut pe post de animal de companie, iar acest lucru se datoreaza, in primul rand, inteligentei si abilitatii de a vorbi de care da dovada. Anumiti papagali din aceasta rasa imita atat de bine vorbirea umana, incat pot fi confundati foarte usor cu un om.


4. Perus

Un papagal de talie mica deosebit de inteligent este si perusul. Desi este destul de mic, comparativ cu papagalii descrisi mai sus, perusul poate avea un vocabular de pana la cateva sute de cuvinte. In plus, daca este invatat asa cum trebuie, cu multa rabdare, perusul poate sa foloseasca acele cuvinte intr-un context.

Sursa foto: jobspapa.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Top

Cauta-ti perechea