Animale de companie

#studiu #animale #plictiseala #comportament animale #plictiseala animale

Animalele, creaturi care se plictisesc

Este suficient sa privim un animal in cusca la gradina zoologica pentru a ne da seama ca si animalele se plictisesc teribil, ducand o existenta limitata la spatiul dintre zabrele.

Chiar daca este imposibil sa cunoastem gandurile altor fiinte, un nou studiu demonstreaza existenta semnelor de plictiseala la animalele care duc o viata anosta.

In cadrul acestui studiu, cercetatorii de la Universitatea din Guelph, Canada, au analizat 29 de nurci crescute in captivitate, impartite in doua grupuri. Ambele grupuri de nurci traiau in conditii identice, insa unul dintre ele avea acces la un tunel care le permitea animalelor accesul la un spatiu de joaca mai mare, cu mai multe obiecte.

In timpul experimentului, animalelor li s-au oferit obiecte diverse, care au trezit cu precadere interesul celor care traiau doar in custi. In plus, aceste animale au consumat si mai multe snacks-uri in timpul experimentului, chiar daca nu le era foame, si au petrecut mai mult timp treze decat animalele cu o viata in captivitate mai activa.

Toate aceste comportamente, au concluzionat cercetatorii, pot fi considerate semne ale plictiselii. Astfel, studiul poate fi folosit pentru a descoperi metode prin care activitatea animalelor crescute in captivitate sa fie diversificata.

Sursa foto: whatafy.co

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare