Animale de companie

#alimentatie #pisica #alimentatie pisica #pisica sterilizata

Alimentatia pentru pisica sterilizata

Dupa sterilizarea pisicii apare riscul de ingrasare excesiva, de aceea proprietarul unei feline aflate in aceasta situatie trebuie sa aiba in vedere schimbarea alimentatiei animalului. Iata ce trebuie sa stii despre noul regim de viata al animalutului tau, daca acesta a suferit interventia chirugicala de castrare.


Cum se face trecerea la noua dieta?

Pisica, mai ales daca este de varsta adulta, va refuza un nou tip de hrana, deoarece este fidela obiceiurilor sale alimentare din trecut.

Medicii veterinari recomanda ca schimbarea respectiva sa aiba loc treptat, amestecand noul tip de hrana cu cel anterior. Mareste gradual portiile de hrana speciala recomandata de medic pentru pisica sterilizata si ai grija ca, in acelasi timp, sa scazi cantitatea de hrana de odinioara.

Animalul ia in greutate cel mai mult in primele 2-4 luni dupa interventia chirugicala, ceea ce implica responsabilitatea proprietarului de a lua masuri imediate. Astfel, primele masuri de ajustare a dietei trebuie sa aiba loc inca din prima saptamana dupa operatie.


Ce fel de hrana consuma pisica sterilizata?

Magazinele pentru animale comercializeaza mancare speciala pisici castrate, insa poti sa te ghidezi singur in alegerea produselor pentru alimentatia pisicii, daca tii cont de cateva recomandari.

1. Hrana pisicii sterilizate trebuie sa aiba un nivel redus de grasimi, care sa nu depaseasca procentul de 10%.

2. Alimentatia animalutului trebuie sa contina un numar redus e carbohidrati, pana in 35%. Dupa grasimi, glucidele sunt urmatorul factor care conduce la obezitate.

3. Pisica are nevoie de mai multe fibre dupa sterilizare, deoarece acestea absorb apa si ofera senzatia rapida de satietate.

4. Asigura-i pisicii tale necesarul zilnic de proteine (20-25%), care asigura buna functionare a organismului sau.

5. Evita sa ii oferi felinei tale hrana numita generic "de intretinere", deoarece aceasta contine un procent mare de grasime.

6. Cere sfatul medicului specialist, astfel incat sa ai siguranta ca ii vei oferi felinei tale o hrana de calitate, care sa o ajute sa se mentina in forma.

Sursa foto: koracat.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea