Animale de companie

#dermatita #pisici #raie #ingrijire pisici #urechi pisici #boli urechi

Afectiuni ale urechilor pisicii

Urechile pisicii trebuie curatate cu atentie, cu betisoare din vata, in fiecare saptamana - neglijarea animalului poate duce la aparitia unor afectiuni ale urechii, care se trateaza greu.



Cea mai des intalnita afectiune este raia auriculara, care apare in urma infestarii cu un acarian, Otodectes cynotis. Poate fi observata cu usurinta, pentru ca pisica se va scarpina mai des in ureche si in jurul gatului, isi va scutura violent capul sau va tine capul aplecat inspre urechea afectata. Secretia de cerumen a urechii va fi mai abundenta si de culoarea zatului de cafea.

Parazitii din urechea pisicii pot fi insa eliminati, daca se cere ajutorul veterinarului - acesta poate prescrie o solutie cu antibiotic pentru curatarea urechilor pisicii.

Hematomul este o alta afectiune care poate aparea in zona urechilor, in special daca pisica se scarpina foarte des in urma infectiei la ureche. Acesta dispare de la sine, daca se trateaza cauza.

Dermatita apare in special la pisicile cu urechi albe sau de culoare deschisa - pielea de pe ureche incepe sa dezvolte o crusta, iar uneori pot aparea leziuni. Pisica isi va scutura des capul si poate sangera uneori. Pentru a evita dermatita, este nevoie ca pisica sa nu fie expusa prea des la soare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea