Animale de companie

#animale de companie #pisici #pisica #comportament pisica #comportament bizar

5 comportamente ciudate ale pisicii si explicatiile din spatele lor

Iti cunosti bine pisica si stii ca, in mod normal, nu ar mieuna sau sta treaza toata noaptea, nu ar manca iarba, nu s-ar linge toata ziua si nici nu s-ar purta de parca ar fi speriata tot timpul! Ai dreptate! Ceva se intampla cu felina ta, iar toate comportamentele ei ciudate au explicatii logice si o cauze pe care trebuie sa le iei in considerare!


1. Mananca iarba sau plante din gradina

Chiar daca este un obicei destul de frecvent intalnit la pisici, ramane un comportament ciudat si, pentru multi stapani, inexplicabil.

Felina mananca iarba, intrucat aceasta are un rol laxativ in organism si combate constipatia, care i-ar putea crea, in anumite momente, un disconfort puternic. Se pare ca, uneori, pisica mai "degusta" iarba si atunci cand ii este greata sau nu poate sa digere anumite alimente.


2. Miauna si misuna prin casa aproape toata noaptea

Este posibil ca pisicuta ta sa sufere de insomnii, dar mai plauzibila este explicatia conform careia felina cauta atentie. Daca ai ignorat-o in ultima perioada si nu te-ai jucat cu ea cat ar fi dorit, este posibil sa miaune sau se plimbe pe langa usa dormitorului vostru in mod intentionat, pentru a-si face simtita prezenta si a va alerta ca are nevoie de afectiune.


3. Darama lucrurile de pe masa

Ti s-ar parea mai logic ca pisica sa dea iama pe masa pentru a savura din bunatatile care se regasesc pe ea, dar constati, cu surprindere, ca nu vrea decat sa impinga cu labele sau botul tot ce se gaseste pe ea. De ce? Pentru ca e plictisita, are chef de joaca si vrea sa o bagi in seama sau, pur si simplu, pentru ca ii plac sunetele pe care le scot obiectele in cadere. Distrage-i atentia cu altceva!


4. Este mereu in stare de alerta

Ti se pare ca pisica ta este tot timpul in stare de alerta si nu mai are deloc momente de relaxare? Face ochii mari, ciuleste urechile si cauta cu privirea orice sursa de zgomot. Felina are un auz foarte bine dezvoltat si este apta sa perceapa sunete de la foarte mare distanta, de aceea, pare mereu distrasa.


5. Se linge mai des decat de obicei

Se spune ca atunci cand o pisica se linge insistent inseamna ca se apropie o furtuna. Nimic mai adevarat, spun specialistii, care au reuist sa faca legatura intre apropierea acestor fenomene meteorologice si comportamentul bizar al pisici. Potrivit acestora, furtunile genereaza electricitate statica in atmosfera, care face ca mai multe particule de murdarie sa se ataseze de blanita felinei, ceea ce o determina sa se curete mai des.

Sursa foto: blog.hartz.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului