Amenajarea casei

#cladiri #hoteluri #panouri solare #energie solara #energia verde #Skyscraper Competition #colectarea apei

Top 3 cladiri care socheaza prin arhitectura

Cum ar fi sa lucrezi intr-o cladire de birouri care are forma unui vierme inalt cat trei blocuri de 10 etaje, or ca la Cercul Polar sa te astepte o cladire in forma de umbrela, care-si ia energia din razele soarelui si care este capabila sa gazduiasca atractii turistice nemaintalnite?

Ei bine, daca inca nu ti-a trecut asa ceva prin minte, te invitam sa-ti imaginezi raspunsurile la intrebarile de mai sus prin intermediul acestor proiecte futuriste, imaginate de cativa arhitecti si designeri nonconformisti, care au fost premiate in cadrul competitiei de anul acesta eVolo 2013 Skyscraper Competition!

Locul I

Polar Umbrella

Derek Pirozzi este marele castigator de anul acesta al concursului, relateaza interiorholic.com. El si-a imaginat acest proiect numit "Polar Umbrella" (n.r- "Umbrela Polara"), destinat sa protejeze calotele de gheata mai mici de 50.000 de kilometri patrati, in timp ce colecteaza energie solara. In viziunea lui Pirozzi, ele adapostesc si case, atractii turistice, hoteluri, precum si zone de cercetare. Umbrela polara furnizeaza apa potabila prin intermediul sistemului de canalizare si, multumita camerelor speciale, ajuta la regenerarea calotei prin faptul ca ingheata apa sarata.

Locul II

Phobia Skyscraper

Locul doi a fost ocupat de proiectul lui Darius Maikoff si al Elodiei Godo "Phobia Skyscraper", un zgarie-nori complex, realizat din prefabricate grupate in jurul spatiilor verzi. Turnul este echipat cu panouri solare si recipiente pentru colectare a apei, cat si de panouri video prin care locuitorii sai sunt informati despre problemele comunitatii si rata de ocupare a stabilimentului.



Locul III

The Light Park

Un alt loc in armonie cu natura, "The Light Park" este un balon gigantic umplut cu helium, imaginat de arhitectii Ting Xu si Yiming Chen. Aici poti lua masa la inaltime, caci exista multe restaurante, chiar si parcuri, dar si case ce folosesc energia verde. Ca si in cazul celorlalte proiecte castigatoare, Light Park se foloseste tot de panouri solare pentru a obtine energie regenerabila.



Sursa foto: interiorholic.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului