Amenajarea casei

#materiale de constructii #design interior #Sticla structurala

Sticla structurala: modalitati de folosire in designul interior

Sticla structurala constituie o modalitate de constructie potrivita pentru locuintele contemporane. Exista mai multe feluri de amenajare cu sticla structurala si mai multe avantaje ale acestui material.

Sticla structurala nu este un material nou, insa astazi este folosita in mod diferit comparativ cu anii 1900. In trecut, sticla structurala era colorata si continea numeroase modele si elemente decorative. In designul contemporan, sticla structurala se foloseste in varianta ei cea mai simpla, pentru ca liniile sa fie pure, relaxante pentru ochi. Scarile realizate numai din sticla sunt un exemplu in acest sens.


Avantajele sticlei structurale


Sticla este folosita ca material de constructie in special in locuintele de lux, realizate in stil modern, care impresioneaza din prima clipa. Iata cateva dintre cele mai importante avantaje ale sticlei:


1 Design contemporan


Sticla structurala este foarte potrivita in designul contemporan. Aceasta da un look proaspat si stilat intregii locuinte. De exemplu, o scara din sticla este deosebit de atractiva intr-o locuinta privata si ofera, totodata, siguranta.


2 Cantitate maxima de lumina


Lumina este unul dintre elementele esentiale in locuintele moderne. Cu ajutorul unui perete sau tavan de sticla, se obtine maximum de lumina in interiorul locuintei. Adesea, sticla structurala este utilizata ca podea pentru o camera superioara si tavan pentru camera de sub ea, astfel incat spatiul sa fie deschis si lumina sa poata trece dintr-o parte in alta.

Podeaua se construieste dintr-o sticla tratata, special conceputa pentru a rezista la trafic. Beneficiarul se poate acomoda rapid cu o podea transparenta care leaga, de exemplu, livingul cu biroul aflat sub el.


3 Factorul impresie


In cazul unui apartament de lux sau a unei vile, uneori beneficiarii isi doresc sa existe un factor "Oau!". O podea de sticla transparenta impresioneaza din prima secunda in care se intra in acel spatiu. Sticla structurala are un puternic rol decorativ in designul general al locuintei.


4 Fluiditatea spatiului


Cu ajutorul peretilor mari de sticla, spatiul devine fluid. Se poate crea, astfel, o continuitate intre camere sau intre mediul interior si cel al gradinii. Principalul motiv al folosirii peretilor si usii de sticla este acela de a integra peisajul de afara in designul interior al acelui spatiu.


5 Delimitarea spatiului


Sticla structurala poate fi folosita cu succes pentru a delimita subtil spatiul. Una dintre cele mai intalnite variante o reprezinta zidurile din caramizi de sticla. O varianta moderna de delimitare a spatiului este de a avea o baie cu pereti de sticla in loc de peretii obisnuiti. In dormitoarele matrimoniale moderne, o baie din imediata apropiere, cu peretele de sticla, ofera o alternativa inedita, moderna si provocatoare.

In cazul unei mansarde sau al unui spatiu foarte mare, mici ziduri de sticla pot delimita diverse zone pentru anumite activitati, de la spatiul de dormit la cel pentru conversatie, studiu etc.

Sursa foto: theluxhome.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare