Amenajarea casei

#substante chimice #solutii de curatat #curatenie casa #produse de curatat

Limiteaza folosirea substantelor chimice in casa ta

Cele mai multe produse de curatat contin substante chimice, toxice pentru organism. Renunta la poluarea casei tale si a apei cu produse de curatat si incearca solutii naturale, care functioneaza la fel de bine si nu iti afecteaza sanatatea.

Cu apa fierbinte si cu cateva ingrediente naturale simple poti inlocui cu succes multe produse de uz casnic ce contin substante chimice ce polueaza casa ta si mediul inconjurator. Afla care sunt solutiile verificate pentru limitarea folosirii substantelor chimice toxice in casa ta.
 

Desfundarea tevilor


Apa fiarta turnata in scurgere pentru desfundarea tevilor este folosita tot mai rar in favoarea produselor speciale pentru desfundare, care sunt de multe ori toxice si nu au un efect mai bun.

Inainte de a cumpara si folosi produse pentru desfundarea tevilor, toarna in scurgere o ceasca de sare de masa si o ceasca de bicarbonat de sodiu, urmate de o oala cu apa fierbinte.
 

Curatarea cuptorului cu microunde


Chiar si cu cele mai bune produse de curatat, interiorul cuptorului cu microunde trebuie frecat bine pentru a elimina toate petele de mancare. Incearca o solutie naturala care iti va usura munca.

Toarna patru lingurite de suc de lamaie intr-un castron plin cu apa si pune-le in cuptorul cu microunde. Porneste cuptorul la puterea maxima timp de cateva minute. Aburul produs va inmuia toate resturile si cu o singura stergere cu laveta cuptorul tau va fi ca nou.
 

Curatarea vaselor


Depunerile de calcar sedimentate in vase de bucatarie , ibrice sau filtre de cafea pot fi curatate cu usurinta doar cu apa si otet, cu un efort minim din partea ta. Renunta la produsele de curatat toxice si fierbe intr-o cratita un amestec in parti egale de apa si otet. Toarna-l apoi in vasele cu depuneri si lasa-l sa actioneze peste noapte. A doua zi, depunerile au disparut si vasele tale stralucesc.
 

Eliminarea mirosurilor neplacute


Nu ai nevoie de arome artificiale pentru a elimina mirosurile neplacute din casa ta. Renunta la deodorantul de interior si fierbe un potpourri facut chiar de tine. Amesteca coji de citrice cu alte plante aromatice uscate. Poti folosi chiar si ceaiul de plante preferat in amestecul pe care va trebui apoi sa-l fierbi.

Aerul din bucatarie va fi improspatat imediat, iar pentru alte camere pune amestecul fierbinte in castroane si pune-le in fiecare camera. Aburii parfumati vor elimina mirosurile neplacute din casa ta.
 

Curatarea argintariei


Tacamurile sau obiectele decorative de argint pot fi curatate cu succes cu apa fierbinte si bicarbonat de sodiu. Tapeteaza peretii unui vas (preferabil de aluminiu) cu folie de aluminiu , adauga argintaria si destula apa incat sa acopere complet argintul. Adauga o lingurita de sare de masa, una de bicarbonat de sodiu si fierbe totul timp de trei minute. Spala apoi fiecare obiect din argint cu sapun pentru eliminarea resturilor depuse.
 

Curatarea gumei de mestecat


Pentru guma de mestecat lipita de par sau de haine, solutia nu este apa fierbinte, ci gheata. Aplica gheata pe guma de mestecat lipita in par. Dupa ce s-a racit complet, guma este mult mai usor de indepartat.

Hainele pe care a fost lipita guma de mestecat pot fi curatate rapid prin inghetare. Fa-le loc in congelator, apoi scoate-le cand au inghetat complet si elimina guma folosind un cutit cu lama cat mai putin ascutita.


Sursa foto: Rd.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului