Amenajarea casei

#masa #sarbatoare #traditie #decor #sfantul andrei

Idei inspirate de decorare a mesei de Sfantul Andrei

De Sfantul Andrei, decoreaza masa pentru un aspect festiv, in conformitate cu aceasta sarbatoare de la sfarsit de toamna si inceput de iarna. Alege decoratiuni potrivite pentru trecerea dintr-un anotimp in altul sau inspira-te din traditiile populare de Sfantul Andrei.

Iata cateva idei inspirate de decorare a mesei de Sfantul Andrei:


Decoratiuni moderne pentru masa de Sfantul Andrei

Daca iti doresti o masa festiva moderna de Sfantul Andrei, inspira-te din decorul de toamna-iarna. Poti folosi elemente naturale precum nucile, crengile uscate, ghindele, conurile de brad. De exemplu, alege o tava si o vaza mica.

Asaza vaza pe tava si pune in ea cateva crengi uscate, decorate cu ghinde suspendate. Umple tava cu ghinde si pune aceasta decoratiune pe masa. Ca paleta de culori, foloseste rosul, care este o culoare festiva, atragatoare si potrivita pentru sarbatori. Daca vrei sa obtii un efect inedit, adauga accente de turcoaz cu ajutorul unor accesorii precum servetele de masa.

Pentru decoratiuni de toamna-iarna, vopseste conurile de brad sau ghindele in argintiu sau auriu.


Decoratiuni traditionale pentru masa de Sfantul Andrei

Potrivit obiceiurilor populare, de Sfantul Andrei se pun pe masa caciuli de usturoi inconjurate de tamaie, smirna si lumanari de Paste. Alte traditii povestesc despre fetele care aduc paini, usturoi, busuioc legat cu ata rosie si rachiu. Inspira-te din aceste traditii pentru a face propriul tau decor festiv.

Realizeaza o cununa din crengi uscate, capatani de usturoi, ardei iute si plante aromatice precum salvia, maghiranul sau cimbrul. Pune cununa in centrul mesei si, in mijlocul ei, o lumanare festiva.



Daca ai lingurite decorative din metal sau ceramica, foloseste-le pe post de suport decorativ. Asaza linguritele in centrul mesei si pune in ele smirna si tamaie.

Fa o legatura mica de busuioc sau foloseste doar cateva crengute legate cu ata rosie. Prinde-le pe servetul de masa, apoi asaza servetele pe fiecare farfurie.

Sursa foto: lakeeffectliving.com


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea