Amenajarea casei

#decoratiuni casa #decoratiuni vintage #bucatarie #decoratiuni bucatarie

Idei de decoratiuni vintage pentru bucatarie

Visezi la o bucatarie cu parfum retro ? Afla ca nu este necesar sa faci investitii majore, intrucat poti crea o atmosfera vintage si cu ajutorul unor decoratiuni si accesorii adecvate. Afla cateva idei in cele ce urmeaza!

1 Perete cu motive vintage

Pentru a crea un perete cu motive vintage, ai la dispozitie mai multe variante. Printre altele, poti aplica un tapet specific - de plida, un efect deosebit vei obtine prin utilizarea unuia cu imprimeu de farfurii de portelan Wedgewood, simbolul anilor '40. Pentru a-l completa, poti aplica si farfurii adevarate cu model similar. Nu in ultimul rand, in fata peretelui ai mai putea aduce si cateva piese de mobilier cu parfum retro, cum ar fi o masuta mica, nefinisata, din lemn, cu scaunele asortate.

2 Vesela veche, la vedere

In ton cu farfuriile expuse pe peretele cu parfum retro, ai putea sa pui la vedere orice alte seturi de vesela veche (sau cu aspect vintage) pe care le ai la dispozitie. Pentru a crea un efect unitar, asigura-te ca suporturile pe care expui vesela sunt si ele retro. Spre exemplu, foloseste un suport din metal pentru a expune cestile si farfurioarele lor. Un astfel de aranjament poate fi transformat cu usurinta in punctul focal al bucatariei.

3 Platou de sticla pentru prajituri

Elegant si retro, in acelasi timp, un platou de sticla cu picior, pentru expunerea prajiturilor, nu ar trebui sa lipseasca dintr-o bucatarie cu parfum vintage. Fie ca il umpli cu bunataturi, fie ca il tii ca atare, asigura-te ca il incadrezi intr-un decor retro. Spre exemplu, plaseaza platoul pe masa peste care ai pus, in prealabil, o musama sau o fata de masa vintage (poti apela cu incredere la mostenirea din cufarul bunicii). La fel de bine, acest aranjament va arata perfect in fata unui perete decorat vintage, cu un tapet adecvat.

4 Material cu imprimeu floral

Imprimeul floral are, prin definitie, un aspect retro, in special cand presupune multe flori mici. Foloseste materiale de acest tip pentru a-ti decora ferestrele si pentru fata de masa, printre altele. Imbina imprimeul floral cu lemn vopsit in alb, cu aspect invechit. Nu este necesar sa vopsesti o piesa de mobilier; poti oricand sa inserezi cateva decoratiuni albe din lemn, pe care le gasesti in magazinele de specialitate.

5 Tacamuri vintage

Tacamurile vintage, folosite in mod frecvent, te vor transporta in urma cu cateva decenii sau chiar secole! Alege sa folosesti tacamurile bunicii sau achizitioneaza un set retro de la targurile de antichitati - cele mai spectaculoase tacamuri raman cele cu diferite modele incrustate.

6 Etichete pe borcane

O modalitate simpla de a crea o atmosfera vintage in bucatarie este etichetarea borcanelor de condimente, dulceturi, sosuri tomate etc. Nu te opri, insa, asupra unor etichete banale - in functie de decada preferata, opteaza pentru unele care sa iti aminteasca de vremurile respective. Foloseste hartie cu aspect invechit, un font specific, imagini adecvate respectivei perioade s.a.m.d.

Sursa foto: meggymoos.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea