Amenajarea casei

#hota #bucatarie #incorporabile

Hota incorporabila, o solutie pentru bucataria ta

Hota este un aparat electrocasnic care se gaseste in general in toate bucatariile. Principalul scop al utilizarii unei Hote il reprezinta eliminarea mirosurilor degajate in timpul gatitului. Insa Hota nu are doar un rol practic, ci si unul estetic. Pentru a integra acest aparat in mobilierul bucatariei, exista mai multe solutii. Una dintre ele este hota incorporabila.



Avantajele unei hote incorporabile


Hota incorporabila, la fel ca si alte electrocasnice incorporabile , este conceputa in asa fel incat sa fie capabila sa schimbe perspectiva asupra bucatariei. Rolul ei este de a oferi o solutie unica, inovatoare, de utilitate maxima pentru bucataria. Astfel, acest spatiu poate fi transformat in ceva diferit, special.

Un modul de ventilatie poate fi incorporat sub un dulap suspendat. Astfel, hota este integrata in mobilierul din partea de sus a bucatariei. Suspendata deasupra plitei sau aragazului, hota inlatura mirosurile din bucatarie. De asemenea, o astfel de hota beneficiaza de o izolatie fonica deosebita printr-o circulatie optimizata a aerului. Hota incorporabila, ascunsa fiind dupa usa dulapului, poate fi trasa afara cand este necesar.

De asemenea, in ansamblurile rezidentiale, apartamentele pot avea bucatarii dotate cu aparatura incorporabila, inclusiv hote.

In cazul hotei integrate, aceasta poate fi complet ascunsa in dulapul superior al bucatariei. Aparatul se afla in spatele usilor inchise, astfel incat linia superioada a bucatariei ofera coerenta si continuitate. Hota integrata in mobilier mai are avantajul de a putea fi aleasa indiferent de culoarea acesteia, partea sa superioara fiind oricum ascunsa de usile dulapului din partea de sus.

De asemenea, se poate opta pentru o hota incorporabila complet incastrata, pentru un aspect cat mai discret al bucatariei, in ceea ce priveste aparatura electrocasnica.


Ce trebuie sa stii cand cumperi o hota incorporabila


Decide unde vrei sa instalezi hota. Distanta dintre hota si aragaz sau plita trebuie sa fie de aproximativ 70 de cm. De asemenea, dimensiunea hotei ar trebui sa fie egala cu cea a plitei, astfel incat aburii si mirosurile sa poata fi absorbite eficient.

Verifica si capacitatea de ventilatie a hotei alese. Aceasta trebuie sa aiba o capacitate de cel putin 600 mc/h, in cazul utilizarii ocazionale a plitei.

In cazul burlanului de evacuare, acesta nu ar trebui sa fie mai lung de trei metri. Prin urmare, alege un loc pentru instalarea hotei astfel incat lungimea burlanului sa fie intre 1 si 3 metri.

Inainte de a utiliza hota, citeste manual de instructiuni pentru a sti cum sa folosesti toate functiile acesteia si cum sa intretii acest aparat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea