Amenajarea casei

#casa de vis #design interior

Design interior pentru casa de vis? OK, sa vedem cum ajungem sa indeplinim acest vis!

Cand vorbim de design interior, ne-am obisnuit sa ne facem vise … sa fie ca in pozele cele mai aratoase din Facebook sau Instagram, sa fie spatioasa ca un salon de nunti, sa avem un cost de intretinere cat pentru casuta lui Jerry, prietenul motanului Tom … si tot asa.

Pana aici totu’ bine si frumos. Incepem sa cautam in Google un furnizor de servicii de design interior care sa puna in aplicare visele noastre marete. Si tot cautam si parca nu prea ne convinge nimic. Oferte sunt, ca e plin Google de site-uri de design interior si amenajare, dar cum ajung la firma care sa imi ofere fix ce vreau?

Aici misiunea nu mai este a clientului, ci a firmei de design interior si amenajare. Sa ma coboare cu picioarele pe pamant, sa inteleaga exact ce am nevoie, nu ce visez eu ca as vrea. Pare o misiune grea!

Primul contact al clientului cu vise marete cu firma de design interior este site-ul. Pana sa ajunga la pagina de contact, rasfoieste paginile site-ului, mai citeste cate ceva in blog, se uita cu atentie la lista de proiecte realizate si ceva il convinge sa sune. Sau nu ... si se intoarce in Google sa mai caute.

Ce face sau cine face diferenta in designul de interior?

MESAJUL! Este cel mai simplu si scurt raspuns: mesajul pe care compania de design interior il transmite celor care ii viziteaza site-ul, in cautarea acelui mesaj sau semnal ca “aceasta este firma cu care vreau sa lucrez”. Ca atunci cand te loveste Cupidon si dintr-odata ai fluturi in stomac.

De multe ori, acest mesaj nu ajunge la vizitatorii ce pot deveni clienti, pentru ca lipseste acel “ceva” care sa ii convinga ca firma de design interior are o echipa de specialisti cu toate atuurile:

  • Experienta
  • Expertiza
  • Autoritate
  • Incredere

E-E-A-T (Experience, Expertise, Authoritativeness, and Trustworthiness) este un mecanism care face parte din Ghidul Google pentru evaluarea calitatii continutului afisat ca rezultat la cautarile utilizatorilor.

Mesajul il transmitem prin continutul site-ului, iar acest continut text pare tot mai usor de fabricat, cu un pic de imaginatie si ChatGPT sau alt generator de continut bazat pe inteligenta artificiala (AI). Si asa, pregatiti cu articole in blog si imbracati frumos, asteptam clientii sa vina sa citeasca, sa se minuneze si sa ceara oferte de design interior.

Cum alegem noi clientii care ne vor alege?

Pregatirea unui website de design interior sau arhitectura, pentru a transmite un mesaj de autoritate in domeniu si de incredere in expertiza echipei, nu este foarte complicata si nici nu necesita interventii extraterestre.

Doar trebuie abordata cu seriozitate si responsabilitate.

Este suficient sa aplicam corect principiile ce tin de SEO tehnic si sa ne asiguram astfel ca site-ul este indexat in timp real in Google. Daca avem un site mare ... cat un salon de nunti, dar Google nu indexeaza paginile si articolele din blog, practic site-ul este o usa inchisa pentru utilizatorii care cauta servicii de design interior, amenajare sau arhitectura.

Indexarea incompleta a unui website in Google este determinata de problemele tehnice, dar si de continutul duplicat, de continutul de slaba calitate care nu comunica un mesaj concret si util pentru utilizatori. In aceste situatii, Google pur si simplu refuza sa indexeze paginile site-ului in baza lui de date.

Lumina care atrage vizitatorii in site si ii convinge sa devina clienti, este MESAJUL pe care il transmit continutul text, portofoliul de imagini si prezentarile video.

Strategiile de optimizare SEO - mai simple si mai clare ca niciodata

Google a inteles ca trebuie sa diferentieze si sa aprecieze in mod corect continutul generat automat cu inteligenta articifiala (AI), ca utilizatorii au nevoie de raspunsuri mai ample si mai directe, mai usor de gasit, dar si de raspunsuri cu autoritate.

Ultimele update-uri Google din a 2-a parte a anului 2023 si testele pe care le face acum pentru algoritmul de cautare bazat pe AI sunt cheia optimizarii corecte a unui website. Asadar, este momentul perfect sa ne pregatim site-ul conform cu cele mai noi tehnici de optimizare SEO.

Bookisite este un atelier de servicii SEO si reparatii website-uri. Misiunea noastra este sa dam fiecarui website coerenta si consistenta de care are nevoie, pentru ca utilizatorii sa il poata folosi cu usurinta, de la primul click – de la prima pagina prin care intra in site si sa gaseasca exact informatiile si produsele sau serviciile de care are nevoie.

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea