Amenajarea casei

#casa #amenajare casa #decoratiuni masa

Decoratiuni de toamna pentru masa

Toamna este unul dintre cele mai frumoase anotimpuri ale anului, plin de culoare si arome. Daca vrei sa surprinzi nostalgia toamnei, decoreaza locuinta in tonuri de galben, auriu, portocaliu sau chihlimbar. Nu uita sa incorporezi si elemente naturale, precum frunze si flori uscate, conuri sau fructe de sezon.

1. Putina stralucire. Pentru un decor sofisticat, insa care sa nu necesite bani multi, poti combina stralucirea elementelor de decor din metal cu elemente naturale, precum ramuri de copac sau fructe proaspete.

Metalul adauga o nota moderna extraordinara decoratiunilor de toamna pentru masa. Cuprul si bronzul sunt elemente aditionale minunate pentru o masa decorata in stil traditional. Pentru a echilibra aspectul metalic, adauga elemente texturate, mai putin stralucitoare.

2. Materiale contrastante. Un simplu con de brad adauga decoratiunilor tale mai multa textura si reprezinta un element organic. Atunci cand aranjezi masa, poti adauga in fiecare farfurie cate un con. In contrast cu simplitatea naturii, renunta la fetele de masa in favoarea unor servetele textile, in tonuri argintii sau ciocolatii.

3. Decoratiuni bogate. Atunci cand aranjezi masa pentru un eveniment festiv in aceasta toamna, alege obiecte de decor care sa reprezinte bogatia acestui anotimp minunat. Alege lumunari pictate, dovleci sau tartacute frumos colorate si obiecte de decor stralucitoare.

De asemenea, este indicat sa te joci cu nuantele de culori, de la ciocolatiu, pana la portocaliu si galben, nuantele toamnei sunt perfecte pentru decorarea mesei. In acelasi timp, decoratiunile colorate vor contrasta frumos cu fetele de masa si servetelele albe.

4. Eleganta simpla. Pentru a suprinde bogatia si atmosfera nostalgica a toamnei, poti aranja masa in culorile acestui anotimp. De exemplu, vesela alba ca creea un contrast puternic cu vesela portocalie. Pentru a obtine acest efect, nu trebuie sa cumperi vesela noua, ci doar sa o reinventezi pe cea pe care o ai si sa o accezorizezi in asa fel incat sa fie in ton cu anotimpul.

In plus, fata de masa, servetele, tacamurile si vesela trebuie sa fie foarte bine spalate si curatate.

5. Vase din sticla colorata. Auriul si chihlimbarul se potrivesc de minune cu nuantele de maro si portocaliu ale toamnei. Vazele din sticla sunt ieftine si se gasesc in numeroase culori, forme si marimi. sunte perfecte pentru a adauga incaperii culoare si luminozitate. Cumpara mai multe vaze, in culorile toamnei, si aseaza-l pe masa, atunci cand o pregatesti pentru invitati.

6. Decoratiuni aromate. Pentru o atmosfera de sarbatoare autentica, decoreaza masa cu lumanari parfumate si flori uscate. In timpul acestui sezon, elementele naturale reprezinta cele mai bune decoratiuni. Frunzele si florile uscate creeaza decoratiuni speciale, au o aroma subtila si sunt ideale pentru decorarea meselor.

7. Joaca-te cu dimensiunile. Elementele de decor contrastante ca dimensiune, in culorile toamnei, creeaza o atmosfera eleganta si jucausa in acelasi timp. Alege lumanari de diferite marimi, obiecte de decor mici, in contrast cu paharele cu picioare inalte.

8. Decoreaza intreaga camera. Atunci cand pregatesti un eveniment festiv, nu te rezuma la a decora doar masa. Incearca sa aduci accente de culoare in intreaga camera. Alege lumanari, decoratiuni si vase de sticla in culorile vedeta ale toamnei. Incorporeaza si elemente naturale, precum lumanari din lemn, boluri cu mere rosii si galbene sau frunze uscate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea