Amenajarea casei

#decorarea casei #buget #termen limita #amenajarea locuintei

Decorarea casei: cum sa nu te ia valul cand iti amenajezi locuinta

Sunt multi ani de cand visezi sa-ti amenajezi casa si, in sfarsit, momentul a sosit. Ai o multime de idei despre cum ar trebui sa arate bucataria ideala, dormitorul intim si romantic, livingul modern si luminos. Ce te faci, insa, daca ajungi sa-ti depasesti cu mult bugetul si, oricat ai cumpara si ai schimba, tot nu simti ca ai ajuns la final cu decorarea casei? Exista cateva modalitati de a te asigura ca nu exagerezi si de a-ti impune niste limite.

Afla ce trebuie sa faci ca sa nu te ia valul cand te apuci de decorarea locuintei:


1 Stabileste-ti un buget clar


Una dintre cele mai mari placeri pentru femei este sa-si decoreze casa. Si cum magazinele au resurse inepuizabile de mobila si decoratiuni, este extrem de dificil sa-ti stabilesti o limita in ceea ce priveste cheltuielile. Exista multe lucruri extrem de frumoase, dar nu toate se potrivesc cu arhitectura casei, stilul tau de viata sau stilul de amenajare pe care l-ai ales. Stabileste-ti un buget si fa toate eforturile necesare sa nu-l depasesti decat atunci cand exista o justificare plauzibila, cum este stricarea unui aparat care trebuie inlocuit.


2 Stabileste-ti un termen limita


Una dintre cele mai mari capcane ale amenajarilor interioare o reprezinta durata: anul asta amenajezi o camera, la anul decorezi alta camera si revii asupra primei pentru ca ai gasit un covor care iti place mai mult decat cel cumparat initial etc. Incet-incet, amenajarea locuintei se va transforma dintr-un proiect cu durata determinata intr-o activitate de fiecare zi, fara un termen limita.

Este important sa ai un deadline deoarece numai asa te vei mobiliza si iti vei pune casa la punct intr-o anumita perioada. Gandeste-te ca banii pe care ii tot investesti in decorarea locuintei i-ai putea folosi pentru o vacanta, o scoala sau altceva. Cu cat termini mai repede, cu atat vei putea incepe mai devreme un nou proiect.


3 Stabileste ce stil iti place cu adevarat


Nu te gandi la tendinte, nu te gandi la preferintele prietenilor. Doar tu si familia ta locuiti aici. Cand ajungi acasa, trebuie sa ai o senzatie de bine, sa te bucuri de confort, iar ceea ce te inconjoara, de la canapea la perdele, ar trebui sa te reprezinte. Acorda-ti suficient timp pentru documentare. Cauta pe internet, cumpara reviste de specialitate si, mai ales, mergi prin magazine. Poate dura saptamani sau luni de zile, dar iti vei da seama in final care sunt produsele de care ai nevoie si care sunt pe gustul tau.

Odata ce realizezi acest lucru, nu te vei trezi peste 6 luni ca nu-ti mai place masuta de cafea si ca ai fi putut pune in baie o faianta mai deschisa la culoare. Este foarte important sa stii ce vrei cu adevarat pentru ca numai asa poti face alegeri rationale, nu sub impulsul de moment.


4 Tine cont de factorii ascunsi ai unei amenajari


Exista riscul sa cumperi un produs de care nu ai nevoie atunci cand ignori detaliile. De exemplu, trebuie sa ai mereu la tine un carnetel cu dimensiunile camerei de amenajat. Observa produsele din magazine pentru ca uneori lumina artificiala din saloanele in care sunt expuse le poate face sa arate intr-un fel, iar acasa sa arate cu totul diferit. Nu trebuie sa te ia valul si sa achizitionezi ceva doar pentru ca arata formidabil in magazin. La tine acasa, camera poate fi prea mica sau poate exista o nisa sau un perete care schimba cu totul aspectele problemei.

Sursa foto: besthousedecoratingideas.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea