Amenajarea casei

#piele #canapea #curatare #praf #pete

Cum sa cureti o suprafata din piele

Atunci cand cumperi un obiect din piele, ultimul lucru la care te gandesti este curatarea acestuia. Daca nu ai primit un manual de instructiuni este bine sa stii ca de cele mai multe ori pielea nu are nevoie de tratamente agresive sau costisitoare. Cu putina atentie poti curata usor si rapid pana si cele mai pretentioase suprafete.



1 Stersul prafului


Pentru a indeparta praful de pe o suprafata din piele este indicat sa folosesti o laveta din microfibra. De asemenea, o carpa curata din bumbac poate fi la fel de utila, insa trebuie sa ai in vedere faptul ca praful trebuie indepartat cat mai bine. Pamatuful, de exemplu, imprastie praful si il impinge in alte zone. Poti folosi si aspiratorul, insa va trebui sa te asiguri ca accesoriul folosit (preferabil peria) este curat si nu zgarie suprafata.


2 Curatarea lichidelor


Atunci cand versi un lichid pe o haina, o canapea sau un alt obiect finisat cu piele, primul instinct este sa stergi cat mai repede urmele. Specialistii recomanda absorbirea petelor cu un servetel curat. Pozitioneaza materialul pe zona umeda si asteapta ca acesta sa se imbibe cu lichid. Cu o miscare cat mai blanda indeparteaza servetelul si verifica zona. Evita sa stergi pur si simplu lichidul, deoarece involuntar vei imprastia lichidul si, prin apasare, il vei impregna in piele.


3 Indepartarea petelor


Cea mai sigura solutie pentru indepartarea petelor este apa calduta. Foloseste o laveta din microfibra sau o bucata curata de bumbac si sterge usor pata cu apa. Evita sa usuci suprafata cu ajutorul unei surse artificiale (foehn, ventilator ), ci lasa apa sa se evapore.

Citeste cateva sfaturi utile despre cum sa intretii o canapea din piele.


4 Eliminarea mucegaiului


De multe ori se intampla ca o haina de piele depozitata in conditii improprii sa prezinte pete de mucegai pe suprafata sa. Umezeala si aerul inchis sunt principalii factori ce duc la aparitia mucegaiului pe o suprafata din piele. Pentru a remedia problema urmeaza pasii:

  • usuca obiectul din piele intr-o camera calda si bine aerisita; nu actiona pana cand pielea nu este uscata complet;
  • daca totul este foarte bine uscat, atunci vei putea indeparta mucegaiul cu ajutorul unei lavete prin simpla frecare a zonei afectate;
  • dupa ce ai indepartat mucegaiul, lasa in continuare obiectul la uscat, pentru un plus de siguranta;
  • aplica un detergent special pentru piele sau o solutie din apa calduta si sapun lichid pentru a indeparta toate particulele; este indicat sa aplici solutia pe intreaga suprafata pentru a te asigura ca nu vor aparea diferente de culoare sau luciu;
  • in continuare pastreaza obiectele din piele in zone uscate si aerisite, pentru a evita reaparitia mucegaiului.
     

Produse pe care nu este bine sa le folosesti atunci cand cureti pielea:
 

  • detergenti (alte produse decat cele destinate acestei suprafete); in cazul unei pete mai rezistente poti folosi putin sapun lichid cat mai bland;
  • servetele umede , in special servetele pentru bebelusi;
  • ceara, uleiurile sau alte produse care nu au o destinatie specifica pielii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului