Amenajarea casei

#parchet deschis #parchet inchis #parchet alb #parchet diego #parchet

Ce nuanta de parchet sa alegeti: inchisa sau deschisa?

Cand vine vorba de parchet, optiunile sunt aproape infinite: de la tipul de parchet si materialul din care este confectionat la grosimea si stilul lui, sunt nenumarate criterii care trebuie luate in calcul. Pe langa acestea, mai este inca un aspect care nu poate fi trecut cu vederea: ce culoare sa alegeti.

Variantele evidente sunt doua: puteti selecta intre o nuanta inchisa sau una deschisa. Desi pare o decizie usoara, adevarul este ca este una deosebit de importanta, intrucat parchetul selectat va afecta aspectul intregii locuinte.

parchet vintage

Nuante deschise – spatii intunecate, camere mici

Parchetul in culori deschise, precum alb, crem, bej sau gri, este alegerea ideala in cazul camerelor de dimensiuni reduse. Aceste nuante ajuta la producerea efectului de marire a spatiului, dand impresia ca incaperea este mai mare decat e de fapt.

parchet dual

De asemenea, este recomandata montarea parchetului deschis in spatiile intunecate, care nu se bucura de o expunere adecvata la surse de lumina naturala. Nuantele calde au capacitatea de a crea iluzia de iluminare, facand camera sa para mai luminoasa.

Parchetul in culori cat mai apropiate de alb se potriveste in special in dormitoare, birouri persoanle sau camere de recreere, spatii care sa nu fie intens tranzitate. Din cauza culorii foarte deschise, orice pata se observa cu usurinta, fiind necesara curatarea frecventa a acestui tip de parchet.

Nuante inchise – spatii largi, camere minimaliste

Parchetul inchis la culoare, care se apropie de negru, da incaperilor un aer distins, sofisticat, motiv pentru care reprezinta o alegere potrivita pentru sufragerii, camerele de oaspeti, salile de antrenament sau chiar si pentru dormitoare.

parchet dynamic

Spre deosebire de nuantele deschise, care maresc, cele inchise micsoreaza, astfel ca sunt potrivite in camerele largi, de mari dimensiuni, ajutand la crearea iluziei de comasare a spatiului.

Aceste nuante sunt alese si de adeptii stilului minimalist, care prefera sa aiba o camera cat mai simplu mobilata, deoarece culorile inchise ajuta sa scoata din anonimat incaperea, fara sa fure privirile.

In cazul in care optati pentru un parchet inchis la culoare, este recomandat ca peretii incaperii sa fie vopsiti intr-o nuanta contrastanta, fie una puternica, fie una pastelata, pentru a avea o pata de culoare in camera.

Indiferent ca optati pentru un parchet in nuante deschise sau unul in nuante inchise, la Diego gasiti o paleta larga de modele, stiluri si culori, pentru toate gusturile si nevoile. Va invitam sa vizitati magazinele Diego pentru a consulta oferta noastra.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea