Amenajarea casei

#pereti #stiluri design #calciu #amenajare ccasa #calciu pereti

Calciu pe pereti, bai prea roz si alte stiluri de design dezastruoase

De-a lungul timpului, mai multe stiluri de design au ajuns sa fie "la moda" si adoptate de foarte multe persoane in amenajarea locuintei, ca mai apoi sa para cu adevarat dezastruoase. Calciul pe pereti, redundanta asortarii culorilor sau lambriurile sunt cateva exemple de stiluri de design in voga in urma cu trei decenii, care acum starnesc grimase de oroare.

Arta amenajarilor interioare evolueaza in mod continuu, lasand in urma multe variante de decor apreciate odinioara si ridiculizate in prezent. Iata cateva stiluri de design la moda in vremuri apuse, dar dezastruoase in zilele noastre!


1. Calciul pe pereti

In anii '70, calciul pe pereti era un adevarat "must have" pentru proprietarii de locuinte care voiau sa isi amenajeze casa in cele mai trendy moduri cu putinta. Pe atunci, aspectul de "crema de branza cu bulgarasi" starnea admiratie, desi era dificil de varuit, usor de murdarit si ingusta vizual spatiul unei incaperi.



Sursa foto: ivillage.com


2. Grupuri sanitare in nuante nepotrivite

Odinioara, cine dorea o baie cu design spectaculos, ratacea lumea in lung si in lat pentru a gasi grupuri sanitare in nuante neobisnuite, precum rozul aprins, albastrul tipator, verdele etc. Chiar daca tendintele actuale promoveaza si alte nuante ale vasului de toaleta sau ale chiuvetei decat clasicul alb, aceste tonuri raman totusi intr-o paleta cromatica neutra.



Sursa foto: ivillage.com


3. Abuzul de imprimeuri identice

Imagineaza-ti un dormitor in care acelasi imprimeu floral se regaseste pe cuvertura patului, tapiteria scaunelor, draperii si cornize, ba chiar si pe pereti! Acesta este cu siguranta un stil de design opus minimalismului, ajuns intr-o extrema a esteticului grotesc.



Sursa foto: ivillage.com


4. Lambriurile

Lambriurile sunt considerate potrivite, in zilele noastre, la sauna sau la sala de fitness. In schimb, cand ele sunt integrate in decorul unui living, nu ajuta deloc la maximizarea valorii estetice a spatiului interior, dimpotriva.



Sursa foto: ivillage.com


5. Linoleum inestic si uzat

In trecut, linoleumul era utilizat in majoritatea locuintelor, fiind un soi de stramos al gresiei folosite la scara larga in prezent. Modelele rudimentare si semnele de uzura il transforma intr-un mare inamic al designului interior, iar motivele sunt lesne de inteles.



Sursa foto: ivillage.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea