Amenajarea casei

#locuinta # amenajare locuinta #sfaturi practice #locuinta luxoasa

7 trucuri pentru ca locuinta ta sa para mai luxoasa

Cui nu-i place luxul sau cine nu si-ar dori o casa ca-n povesti? De cele mai multe ori, nu ne permitem mobilier sau decoratiuni extravagante, asa ca ajungem sa ne amenajam casa dupa buget. Exista insa cateva trucuri care vor scoate din anonimat orice casa. Iata ce poti sa faci ca sa incanti privirile oaspetilor tai:

1. Da o raita pe la magazinele de antichitati din oras. Multi dintre cei care si-au cumparat mobilier nou il vind pe cel vechi, astfel ca vei avea surpriza sa gasesti obiecte unicat, realizate din materiale de calitate, la preturi mici. Nu va trebui decat sa le restaurezi putin, iar incaperile tale vor arata ca cele de pe copertile revistelor de specialitate.

2. Improspateaza atmosfera camerelor tale. Da la o parte vechile draperii si inlocuieste tapetul inchis la culoare cu unul deschis. In plus, cumpara-ti perdele din materiale fluide, transparente, iar incaperile tale vor fi mereu luminoase si aerisite.

3. Inlocuieste vechea pardoseala deja uzata cu parchet laminat. Gasesti in magazinele de specialitate modele ieftine, dar care dau un aspect luxos podelelor tale.

4. Instaleaza-ti o veioza eleganta intr-un colt al sufrageriei tale. E de efect si va inviora aspectul incaperii. Daca nu-ti permiti sa cumperi una noua, reconditioneaza vechea veioza. O poti vopsi cu un bronz auriu sau, pur si simplu, da-i un strat de lac si o vei face sa para nou-nouta.

5. Adauga ici-colo cateva rafturi. Nu costa mult si dau un plus de profunzime incaperii. Mai mult, vei avea dintr-odata spatiu suficient pentru depozitarea acelor "nimicuri" care niciodata nu isi gasesc locul.

6. Simplu inseamna elegant. Din acest motiv, este recomandat sa scapi de acele elemente de decor care iti incarca incaperea si care aduna praf si dau impresia de dezordine. Chiar daca vei avea pentru inceput un gol in stomac cand te vei vedea fara lucrurile cu care deja te obisnuisei, iti vei da seama in curand ca, de fapt, nu ai facut altceva decat sa dai un aspect sofisticat locuintei tale.

7. Cumpara trei-patru oglinzi mari si monteaza-le pe un perete, una langa cealalta. Este cea mai ieftina modalitate de a crea impresia unei camere imense, in care poti organiza chiar si o serata dansanta.

Sursa foto: lifespan.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului