Amenajarea casei

# idei casa #idei amenajare #amenajare casa #design interior

7 idei uriase pentru casa ta inspirate de la designeri

Uneori e foarte dificil sa amenajezi modern o locuinta daca ai un spatiu mic si mai ales daca nu te pricepi prea bine la designul de interior. Tocmai de aceea am cules de la profesionisti cateva idei numai bune sa te inspire atunci cand te apuci de amenajari.

 

Display plutitor

Corpurile masive de mobila nu mai sunt demult la moda. Foloseste rafturi fara suport, cele care se fixeaza in perete printr-un sistem special care le face sa para ca plutesc. Dincolo de aspectul lor inedit, nici nu te forteaza sa dai o multime de gauri in perete. Se potrivesc in orice incapere si sunt numai bune pentru expunerea obiectelor decorative, a cartilor sau a fotografiilor de familie.

Piesa statement

Monotonia nu mai are ce cauta in locuintele moderne. De aceea trebuie sa iei in calcul o piesa care sa atraga toate privirile, un obiect de mobilier care sa devina punctul focal al casei. Spre exemplu, o canapea intr-o nuanta puternica, verde, turcoaz, galben sau fucsia, va fi pata de culoare pentru living. 

Strategii pentru culori

Un perete intr-o nuanta neutra nu e neaparat un lucru rau, daca stii cum sa il folosesti in avantajul tau. Transforma acest perete nude intr-un ecran menit sa evidentieze alte elemente din incapere, cum ar fi tablia patului tapitata cu un material intr-o culoare puternica. Sau pentru a face mai vizibile draperiile.

Depozitare cu cap

Foloseste orice coltisor din casa pentru a depozita lucruri. Caci vei vedea ca se aduna o multime de marutisuri pe care nu vei stii unde sa le mai pui. Maximizand ceea ce ai deja elimini necesitatea crearii unor spatii suplimentare pentru depozitare. Astfel, o debara, o firida formata sub fereastra sau dulapioarele care pot fi montate in baie sunt locuri perfecte in care sa iti tii la indemana lucruri utile.

Pardoseala dupa bunul plac

Atunci cand te muti in chirie esti putin constransa de ceea ce a lasat in apartament gazda: mobila, covoare. Ei bine, cand vine vorba despre covoare, poti camufla problema, in caz ca nu iti plac, cu ajutorul unei alte carpete pe care sa o asezi peste. In schimb, daca acum iti mobilezi locuinta, iar camerele nu sunt prea mari, e bine sa le lasi neacoperite, pentru a nu incarca spatiul si a nu il face sa para si mai restrans.

Hol cu stil

Intrarea in casa este ceea ce observa oaspetii tai prima data cand trec pragul locuintei tale. De aceea, e bine ca ea sa arate impresionant, pentru a ramane in memoria tuturor. Un cuier pentru haine, spatiu pentru pantofi si un loc in care sa te poti aseza pentru a-ti lega sireturile sunt esentiale. Una sau doua cutii simpatice de depozitare se vor dovedi nu doar utile, ci si foarte decorative.

Dining confortabil si elegant

Coltisorul de luat masa nu trebuie sa fie anost. Daca e vorba de un spatiu restrans, opteaza pentru scaunele din plastic transparent si pentru o masa cu blat din sticla. Acestea nu vor obtura vizual spatiul, creand, din contra, iluzia unui loc mult mai vast.

Sursa foto: bhg.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea