Amenajarea casei

# bucatarie stil rustic industrial #decorare bucatarie

7 idei de decorare a unei bucatarii in stil rustic industrial

Bucatariile sunt pentru foarte multe familii un loc de intalnire si, din acest motiv, ar trebui sa fie unul dintre cele mai primitoare locuri din casa. Indiferent de stilul in care alegi sa o amenajezi, bucataria trebuie sa aiba elementele sale aparte.

Unele dintre cele mai primitoare si calde bucatarii sunt cele decorate in stil rustic. Stilul rustic este de cele mai multe ori asociat cu casele din mediul rural, insa odata cu trecerea timpului acest lucru s-a schimbat. Rustic inseamna acum primitor, lemn, culori calde si pietre naturale.

Daca te gandesti la amenajarea bucatariei intr-un stil rustic, insa nu ai nicio idee despre cum sa faci acest lucru, ti-am alcatuit o lista cu sapte idei pentru decorarea acesteia.

Aplica rafturi de lemn

Rafturile realizare din lemn refolosit, vopsite si prinse atent in perete, pot fi folosite pentru depozitare, dar si pentru simplu decor. Pe un perete alb, acestea vor iesi in evidenta mai bine.

Podeaua trebuie sa fie rustica!

Asa cum am mentionat, rustic inseamna lemn si pietre, deci podeaua nu trebuie sa fie altfel. Podeaua din pietre nu este cea mai buna alegere daca stai la bloc sau intr-o zona cu temperaturi scazute, deci singura varianta este podeaua de lemn. Exista numeroase modele de gresie care imita lemnul, tot ce trebuie sa faci este sa le cauti.

Cauta un loc pentru pietre

Poti aplica pietre pe pereti, in anumite zone ale acestora. De asemenea, in cazul in care ai cativa stalpi in bucatarie sau daca aceasta este deschisa, se vor potrivi de minune cu un living rustic. In cazul in care nu vrei sa ocupi un perete sau in stalp intreg cu pietre, poti aplica doar pe marginea acestora sau in colturi.

Atarna obiecte pe pereti

Indiferent ca vorbim despre ustensile de gatit, vase sau tigai, le poti atarna pe pereti. Pe langa faptul ca vei economisi spatiu in dulapuri, vei crea o atmosfera rustica si placuta. De asemenea, mai poti atarna obiecte decorative pictate, cum ar fi farfuriile mici traditionale.

Masa si scaune din lemn

Este de la sine inteles ca pentru un decor rustic in bucatarie, atat masa cat si scaunele trebuie sa fie din lemn. Lemnul masiv, rezistent, consolideaza stilul rustic. Nu folosi obiecte de mobilier din lemn fragil sau deschis la culoare. Acesta nu va face decat sa strice ceea ce ai incercat sa conturezi.

Aglomereaza cat mai multe elemente

Chiar daca poate parea absurd, bucatariile rustice sunt aglomerate, iar pentru un asemenea spatiu ai nevoie de multe lucruri. Pune cat mai multe scaune, agata cat mai multe vase pe pereti si umple rafturile de pe acestia cu vase, borcane sau condimente pentru preparatele tale.

Aplica grinzi pe tavan

Grinzile aplicate pe tavan vor crea impresia unui hambar sau a unui han din vremurile trecute. Poti decora grinzile cu elemente de iluminat rustice, iar cele mai potrivite ar fi lustrele care atarna, cu lumina calda. Vezi aici gama de corpuri de iluminat si alege cea mai buna varianta.

Exista pe piata numeroase modele de mobilier pentru a-ti putea amenaja bucataria in stil rustic. Cere parerea unui specialist si fa cea mai buna alegere cu privire la bucataria ta!

Sursa poza: Vivre

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului