Amenajarea casei

#secrete design #secrete #amenajare casa #design interior #design

6 secrete ale unui design interior perfect

Atunci cand se incepe o renovare, partea ce tine de documentare si alcatuire a unui plan este cea mai importanta. Dintre aspectele ce pot sa fie schimbate intr-o casa, culoarea peretilor este una dintre modificarile semnificative, cu impact vizual puternic. Iata 6 secrete ale unui design interior perfect pentru casa ta:

1. Incepe cu ceea ce ai deja

Atunci cand incepi sa faci planul pentru ceea ce vrei sa schimbi, poti sa incepi procesul decizional pornind de la elementele deja existente in camera respectiva. Cerceteaza ce anume iti place, ce te bucura, ce ai vrea sa pastrezi. De exemplu putem sa vorbim despre o piesa de mobilier cu o anumita culoare, despre o perna de pe canapea care are un pattern interesant sau despre draperia ta preferata. De acolo poti incepe sa construiesti imediat un plan bun, incluzand culorile peretelui sau mobilei.

2. Ia in considerare modul in care vei folosi fiecare camera

In functie de destinatia camerei respective, se pot alege si culorile potrivite pentru ea. Astfel ca daca ai o bucatarie dinamica, poti alege orange, pentru a starni pofta de mancare, iar daca vrei sa muncesti cu veselie intr-o alta camera, poti alege un galben viu. In dormitor poti sa folosesti nuante de albastru care calmeaza si linistesc locul.

3. Testeaza vopseaua direct pe peretele tau inainte de a vopsi intreaga casa

Vopseaua trebuie sa fie testata si in magazin si pe o foaie de hartie, insa cea mai sigura varianta pentru a fi sigur ca iti place nuanta, este sa o incerci pe peretele tau in mod direct. Se fac teste destul de mari astfel incat sa poti vedea cu adevarat cum bate lumina si daca se schimba nuanta de-a lungul zilei in functie de aceasta.

4. Trebuie sa folosesti culorile in acceasi nuanta in mai multe camere?

Daca iti doresti coeziune, poti desigur sa pastrezi aceeasi culoare peste tot, insa daca vrei sa faci separari de zone, atunci este bine sa folosesti culori diferite in fiecare dintre ele. Daca ai de exemplu zona de bucatarie, living si dinning impreuna, atunci poti sa trasezi zona comuna adaugand aceeasi culoare peste tot. Daca vrei sa le arati ca fiind separate, pune culori diferite care sa indice diferentele in mod clar.

5. Vopseaua trebuie sa tina ani multi

Desi vopseaua poate sa fie schimbata des in incaperi si in scurt timp, poate chiar la un sfarsit de saptamana, totusi este bine sa investesti intr-o vopsea de calitate care ajuta prin faptul ca ramane la fel de viu colorata si de frumoasa si peste ani de zile.

6. Implica si partenerul sau partenera de viata in decizia legata de culorile peretelui

Culorile sunt importante si determina anumite stari interioare. Ele sunt poate unele dintre cele mai importante in ceea ce priveste designul interior intr-o casa unde locuiesc mai multe persoane. Este recomandat ca toate persoanele sa fie de acord cu anumite culori pentru a putea sa fie bucuroase si relaxate in cadrul locuintei comune.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea