Amenajarea casei

#curatenie #sfaturi practice #menaj

5 sarcini de menaj pe care sa le lasi in seama profesionistilor

Exista anumite sarcini de menaj pe care este bine sa le lasi in seama profesionistilor, de dragul timpului tau liber, al economisirii energiei si al obtinerii unui rezultat satisfacator. Cateodata, investitia intr-un ajutor de specialitate in intretinerea locuintei este foarte avantajoasa, mai ales daca discutam despre sarcini extrem de solicitate si greu de infaptuit de necunoscatori.

Iata care sunt acele sarcini de menaj de care poti sa nu te ocupi personal si sa nu te simti vinovat ca o faci. Profesionistii au echipamentele si cunostintele necesare de a obtine rezultate mult mai bune, in timp mai scurt!


1. Curatarea draperiilor si a jaluzelelor

Expertii in menaj spun ca ar trebui sa aspiri, sa cureti de praf si sa indepartezi petele de pe draperii si jaluzele cu un burete umed, in mod regulat. Jaluzele din metal si vinil ar trebui demontate si spalate in cada cu o perie pentru masina. Intrucat procesul este dificil si murdaria este deseori greu de inlaturat, este o idee mult mai buna sa lasi o echipa de profesionisti sa le curete ca la carte!


2. Spalatul covoarelor

Aspiratorul nu curata in profunzime covoarele, ci doar inlatura praful si scamele de la suprafata. Din cand in cand, este bine sa le duci la curatatorie sau sa chemi acasa un reprezentant al firmelor de curatenie, care au aparate speciale de curatat covoarele si de igienizare cu aburi, ce finalizeaza sarcina in timp record.


3. Spalatul geamurilor

Spalatul geamurilor, in special cele de la balcon, presupune un efort major si abilitati de adevarat atlet. Murdaria depusa in timp se intareste si este foarte dificil de indepartat, de aceea o cheltuiala periodica indreptata catre serviciile profesioniste te poate scuti de sambete petrecute in moduri neplacute, dar si pericole de accidentare.


4. Refinisarea parchetului

Sigur ca ai putea sa te inarmezi cu un smirghel si sa incerci sa iti refinizezi singur parchetul din lemn care te-a costat o avere, insa acest lucru inseamna sa iti supui spatele durerilor pe termen lung si sa risti sa deteriorezi permanent materialul special. Lasa aceasta sarcina dificila pe mana profesionistilor si vei vedea cat de usor poti beneficia de un parchet cu aspect nou-nout, in doar doua-trei ore.


5. Curatarea aerisilor

Ai auzit de la o cunostinta ca si-ar fi curatat singura aerisirile, prin metode improvizate? Cu exceptia situatiei in care ai primit o instruire profesionala si detii instrumentele necesare, este mai mult decat recomandat sa apelezi la un specialist.

Sursa foto: armrinvesting.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare