Amenajarea casei

#sampon #covor #antigel #odorizante #produse casnice #tapiterii #zgarzi #substante cancerigene

5 produse cancerigene pe care ai putea sa le ai in casa

Din pacate, odata cu evolutia industriala, au aparut si produsele cancerigene pe care le introducem in casa fara sa le cunoastem cu adevarat potentialul distructiv pentru sanatate. In ultimul timp, s-au tot vehiculat avertismente privind anumite substante cu care oamenii intra in contact zilnic, chiar la ei acasa.

Multe dintre aceste produse casnice cancerigene continua sa fie plasate pe piata de consum, in lipsa unor evaluari riguroase din partea autoritatilor competente. Prin urmare, deocamdata ai doar optiunea de a evita din proprie initiativa substantele toxice din produsele pe care le cumperi, care te-ar putea predispune cancerului. Iata cateva dintre ele!

1 Odorizantele de camera

Frenezia odorizantelor de camera a luat amploare de cand cu abundenta de produse de acest tip din magazine, care imprastie arome ametitoare prin diverse metode inovatoare. Pe langa parfumul emis, ele mai elibereaza in aer si substante toxice, precum formadelhida sau benzenul, despre care oamenii de stiinta spun ca ar creste riscul de cancer cu pana la 30%!

Foloseste uleiuri esentiale parfumate pentru locuinta, pe care le poti dizolva in apa si pulveriza apoi prin casa.

2 Produsele pentru masina

Nu tine in casa, sub nicio forma, antigelul, uleiul de motor sau lichidul de frana. Produsele necesare intretinerii automobilelor sunt toate toxice si trebuie sa fie depozitate in garaje sau magazii, altfel compromit aerul din locuinta cu molecule cancerigene.

3 Consumabilele de arta

Adezivele epoxidice sau cele pe baza de cauciuc, vopselurile acrilice si solventii sau markerele permanente contin deseori substante carcinogene. La fel ca produsele pentru masina, ele nu prezinta un pericol pentru sanatate daca sunt depozitate in spatii auxiliare casei.

4 Produsele de curatat covorul si sampoanele pentru tapiterii

Inlocuieste aceste solutii pline de substante chimice toxice cu amestecul clasic de apa si otet, apa si bicarbonat etc. Vaporii pe care tesaturile imbibate de chimicale periculoase ii emana in incapere dupa periere iti pun sanatatea in pericol!

5 Zgarzile antipurici pentru animale

Pana si zgarzile antipurici pentru animale sunt o sursa de toxicitate in casa ta, din pricina faptului ca sunt imbibate cu propoxur, o substanta cu efect cancerigen si neurotoxic. Specialistii spun ca si patrupedele pot avea de suferit de pe urma acestor produse menite sa le scape de paraziti!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului