Amenajarea casei

#baie #design interior #amenajare baie #design baie #greseli amenajare baie

5 greseli care trebuie evitate atunci cand iti amenajezi baia

O baie frumoasa si bine intretinuta este oglinda intregii locuinte. Asa ca da o mare importanta amenajarii baii tale. Iata care sunt cele mai comune greseli intalnite in amenajarea bailor si cum sa te feresti sa pici in aceeasi plasa:

1. Intreaba un designer

Daca vrei ca baia sa se integreze perfect in ansamblul locuintei tale nu o decora dupa ureche. Cel mai bine ar fi sa ceri sfatul unui designer specializat. El te va invata cum sa utilizezi la maximum spatiul pe care il ai, dar si cum sa faci din aceasta incapere locul in care sa te simti cu adevarat bine.

2. Instalatiile sanitare potrivite

Daca te-ai hotarat, in schimb, sa iti decorezi baia singur, alege cu atentie bateriile, chiuveta si cada. Trebuie sa se incadreze perfect in spatiul pe care il ai, ca sa nu fii nevoit sa le returnezi. Specialistii sustin ca cel mai bine ar fi sa iti maschezi vasul de toaleta cu un perete din sticla mata.

3. Culorile perfecte

Culorile sau materialele nepotrivite pot strica o baie. Alege culori naturale precum bejul sau nisipiul si inlocuieste gresia cu piatra naturala. Nu te feri sa folosesti lemnul in baie, mai ales daca ai o fereastra mare care sa iti asigure o ventilatie buna. In plus, vasul de toaleta, cada si chiuveta trebuie sa se potriveasca. Daca ai ales alb pentru unul dintre ele, cumpara-le pe toate la fel.

4. Ieftin poate insemna prost

Daca nu ai prea multi bani la indemana pentru amenajarea baii, mai bine amana o perioada finisarea ei. Decat sa iti iei cea mai ieftina cabina de dus cu hidromasaj si in cateva luni sa nu o mai poti folosi, mai bine cumpara-ti una obisnuita, dar cu care sa mergi la sigur.

5. Lumina si ventilatia sunt esentiale

Acorda o mare importanta sistemului de ventilatie. Baia este locul in care se creeaza cea mai mare umezeala si daca nu ai o solutie optima pentru a elimina aburii condensul si rugina isi vor face loc in baia ta. Uita de ferestrele mici cu care te-ai obisnuit. Baia trebuie sa aiba o fereastra mare, prin care sa intre lumina si sa iasa caldura atunci cand este cazul.

Sursa foto: bubaraba.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului