Amenajarea casei

#flori #toaleta #curatenie #apa #organizare

10 lucruri de care uitam

Oboseala si orele de munca ne fac sa uitam pana si cele mai banale lucruri. In fiecare zi promitem ca de maine vom fi mai ordonati, mai atenti sau mai organizati. In ceea ce priveste curatenia si siguranta unei locuinte, neatentia poate avea rezultate costisitoare. Iata care sunt lucrurile pe care le uitam cel mai des.

 

 

1 Sa punem lucrurile la locul lor

Nu putem stabili daca aceasta problema tine de uitare sau de comoditate, insa pana la proba contrarie cu totii suntem nevinovati. Aglomerarea incaperilor si ratacirea unor obiecte apar, totusi, din aceasta cauza. Cel mai des uitam sa punem cd-ul in carcasa potrivita, uitam unde am lasat ultima data telecomanda sau unde am pus cana murdara de cafea.

2 Sa scoatem hainele umede din masina de spalat

Nu esti singura persoana care uita sa intinda rufele imediat dupa ce au fost spalate. Acest lucru se intampla frecvent, insa perioada in care hainele raman in masina de spalat are o importanta cruciala. In cazul in care esti plecat de acasa si hainele ude au ramas in acelasi loc peste 24 de ore, acestea capata un miros urat care va persista chiar si dupa ce au fost uscate.

In cazul unor materiale, mirosul persista pana la 2-3 spalari. Asadar, atentie. Foloseste alarma ceasului sau a telefonului pentru atentionare si fa un efort de cateva minute pentru a-ti asterne hainele la uscat. Astfel, a doua zi vor fi uscate, iar masina de spalat poate fi folosita din nou.

3 Sa ne organizam sosetele

Poate ca suna absurd, insa acesta este motivul pentru care avem senzatia ca din dulapul nostru dispare saptamanal cate o soseta. Nu am reusit sa aflam in ce moment al traseului sau se face pierduta, insa este putin probabil ca drumul de la cosul de rufe la masina de spalat sa ridice aceste probleme.

Avand in vedere ca nu este igienic sa speli sosetele impreuna cu alte obiecte vestimentare , instaureaza un cos de rufe special pentru sosetele. Asigura-te ca ai introdus de fiecare data o pereche completa. Spala-le impreuna in masina de spalat. Aseaza-le la uscat pe perechi, o soseta langa cealalta.

4 Sa aspiram covorul de doua ori

Majoritatea produselor de curatat covoare recomanda ca dupa ce solutia de pe covor s-a uscat, sa se efectueze din nou aspirarea pentru a elimina murdaria ridicata la suprafata, dar si particulele de solutie. Acestea pot crea alergii. In cazul in care ai folosit spuma in exces, exista posibilitatea ca perii covorului sa se lipeasca intre ei din cauza surplusului de lichid aplicat. Aspira covorul dupa ce s-a uscat si vei observa efectul!

5 Sa asezam capacul toaletei

Vasul de toaleta aduna pe peretii sai o cantitate enorma de microbi. Chiar daca il dezinfectezi zilnic, nu poti avea certitudinea unui mediu steril. Atunci cand tragi apa, puterea fluxului de apa imprastie microbii pe o distanta de peste 2 m2, contaminand toate obiectele din jur. Astfel se explica obsesia unor persoane de a inchide intotdeauna capacul toaletei inainte de a apasa butonul bazinului. Tu faci acest lucru?

6 Sa insurubam capacele

Un lucru pe care multi dintre noi il uita este inchiderea perfecta a capacelor. Uneori uitam sa insurubam bine capacul sticlei de suc, alteori il ratacim, astfel incat in scurt timp fata de masa, covorul sau hainele unei persoane insetate vor fi patate.

Atunci cand scrii esti atat de concentrat incat ultimul lucru la care te gandesti este sa apesi de doua ori capacul markerului pe care doar ce l-ai folosit. Daca iei o pauza, lasi stiloul sau pixul cu gel pe foaia de hartie, insa fara a-i pune capacul. De fiecare data cand observi ca cerneala s-a uscat complet iti promiti ca vei avea mai multa grija, insa cine sta sa se gandeasca la aceste detalii cand a doua zi trebuie sa prezinte un proiect important?

7 Locul in care am lasat cheile

De mici copii am fost educati in acest sens. Cel putin de doua ori pe zi parintii ne repetau: „Nu deschide usa la persoane necunoscute”, „Inchide usa cu cheia de doua ori” si, nelipsitul „Scoate cheia din usa!”. Acum nu mai locuiesti cu parintii, asa ca poti uita cheile in usa ori de cate ori vrei.

Daca pana acum un vecin suna si iti atragea atentia asupra manunchiului de chei ce atarna din usa ta, intr-una din zile nu vei mai fi atat de norocos. Aceasta neatentie se poate transforma intr-un jaf de proportii, tu fiind cel pagubit. Creeaza-ti un obicei din a avea grija de chei si stabileste un loc expus in care sa le depozitezi la intrarea in locuinta. Repeta acest lucru in mod constient de cateva ori pe zi.

8 Sa inchidem robinetii de apa

Atunci cand uiti sa inchizi apa la chiuveta din baie sau din bucatarie risti sa primesti o factura generoasa la intretinere. In cazul in care uiti robinetul deschis la cada, atunci cand planifici o baie relaxanta , risti sa uiti de orice tentativa de relaxare din cauza inundatiei iminente. De asemenea, vecinii de la etajul de mai jos nu se vor arata foarte prietenosi in urma neatentiei tale.

Asigura-te ca sistemul de preaplin al cazii sau al chiuvetei este in stare buna de functionare, pentru a putea evita o inundatie.

9 Sa impaturim cablurile

Si la tine acasa exista dracusorul care incurca toate cablurile? In timp ce incerci sa ii dai de capat unui cablu innodat, te gandesti la metode de prindere si depozitare a firelor astfel incat sa nu se mai incurce, insa de indata ce ai terminat de descurcat, uiti de strategiile pe care doar ce le-ai pus la cale.

Infasoara cablurile in forma de bucla si prindele cu ajutorul unor fasii de arici. In cazul in care cablul este mai solid, poti rasuci o portiune din capatul sau in jurul buclei formate, astfel incat sa o fixezi. Nu aseza mai mult de doua cabluri in acelasi sertar sau in aceeasi cutie, deoarece si cea mai mica eroare le va incurca.

10 Sa udam florile

Programul prea lung de la serviciu te face sa privesti udatul florilor ca pe o activitate de vacanta, insa vietatile aproape uscate din ghivece nu sunt de aceeasi parere. Este bine sa iti reamintesti ca florile au nevoie in permanenta de apa pentru a trai. Daca observi ca nu poti face fata acestei responsabilitati, alege cativa cactusi. Ingrijirea lor este mai putin costisitoare ca timp si ai parte de cateva ornamente simpatice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea