Dieta si nutritie

#tofu cancer #branza vegetala #tofu #cancer

Tofu, branza vegetala care este tot mai populara! Ce legatura exista intre aceasta si cancer

Tofu a devenit popular mai ales dupa ce vegetarienii si veganii il considera o sursa excelenta de proteina. Soia este unul dintre cele mai modificate genetic alimente din lume, iar tofu este obtinut din boabe de soia, apa si un agent cuagulant.

Tofu este un preparat vegan, din soia, care inlocuieste branza clasica. Aceasta a devenit tot mai populara in intreaga lume, dar si in Romania. Este consumata de oricine, in timpul postului, de pvegani, pe toata duraa anului si de catre cei care tin la silueta, deoarece este o sursa de proteina cu putine grasimi.

Tofu este insa obtinuta din soia, un aliment modificat genetic. Pe langa boabele de soia, tofu mai contine apa si agent coagulant.

Insa, pe cat de uor este de introdus in alimentatie,  numeroase studii au asociat soia cu probleme de sanatate digestive, malnutritie, disfunctii ale tiroidei, tulburari ale aparatului reproductiv, declin cognitiv si chiar boli de inima si cancer.

Singura data cand soia poate fi consumata sanatoasa, este sub forma fermentata.

Modificarile genetice, fitoestrogenii si cancerul

90% din culturile de soia, de la nivel mondial, sunt modificate genetic. Toate produsele modificate genetic sunt sunt banuite ca produc multe probleme de sanatate deoarece distruge bacteriile bune din sistemul digestiv si modul in care functioneaza acesta.

De asemenea, tofu contine fitoestrogeni, un grup heterogen de compusi nonsteroizi care se gasesc in plante in mod natural. Fitoestrogenii blocheaza productia normala de estrogeni. Din aceasta cauza consumul de tofu, si implicit, soia, a fost asociat cu cancerul de san. Mai mult unele studii stiintifice au demonstrat ca soia nu face decat sa „hraneasca” cancerul de san. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare