Stiinta & Tehnologie

#adn masculin #cercetatori japonia #doi tati #soarece laborator #soarece

A fost creat primul soarece din doi tati. Crearea copiilor din doi tati, tot mai aproape

Cercetatorii japonezi de la Universitatea Osaka din Japonia au anuntat ca au reusit sa creeze primii soareci, perfect sanatosi si fertili, care provin doar din AND masculin. Astfel, soarecii provin doar din doi tati, fara sa fie necesar si ADN-ul feminin.

Desi cercetarile sunt inca in stadiu incipient, echipa de cercetatori nipona crede ca, in viitor, va fi posibil ca doi barbati sa poata avea copii biologici.

„In ceea ce priveste tehnologia, va fi posibil (la oameni) chiar si in 10 ani.” a precizat coordonatul Katsuhiko Hayashi.

Potrivit cercetatorilor, puii nu doar ca au reusit sa ajunga la varsta adulta si sa fie perfect sanatosi, dar au fost capabili sa creeze, la randul lor, copii.

Echipa de cercetatori nipona intentioneaza sa continue studiile si doreste sa studieze cu atentie evolutia viitoarelor generatii cu doi tati, pentru a observa daca exista diferente intre acestia si cei care sunt crescuti in mod conventional.

Intrebat daca cercetarile echipei vor deveni disponibile publicului larg, Hayashi a declarat ca: „Nu stiu daca vor fi disponibile pentru reproducere. Aceasta nu este o intrebare doar pentru programul stiintific, ci si pentru societate”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea