In 2024, copiii petrecut mult mai mult timp in natura. Alaturi de voluntari si de coordonatorii taberelor, s-au indepartat mai mult de casa si au stat plecati mai mult timp. Au dormit in corturi si au urcat muntii si au imbratisat noi experiente prin care si-au depasit limitele.
A fost, spun organizatorii taberelor, cel mai diversificat an, inceput cu tabere de meditatii pentru copiii din clasa a VIII-a pentru a incuraja continuarea studiilor, continuand cu tabere in natura la Cabana Casa Buna din Nucsoara, tabere la mare pentru cei mai silitori copii pentru a incuraja participarea la lectiile cu voluntari si tabere la Casa Buna pentru copiii mai mici sau pentru cei care nu au mai fost plecati de acasa pana acum.
In perioada taberelor, copii au practicat rutine sanatoase: mese regulate si sanatoase, ora de culcare decenta si suficient somn, igiena personala (periatul dintilor, spalatul pe maini, dusuri zilnice), mult timp petrecut afara si exercitii fizice si un detox de la ecrane, cu timp foarte limitat in fata telefoanelor, cu treburile casei si curatenie.
Taberele de vara de la Nucsoara
In taberele de la Nucsoara, copii au invatat sa se bucure din plin de natura. Au mers in drumetii, s-au catarat in copaci, au inotat si s-au odihnit. Au stat afara 24 de ore pe zi si au dormit sub stele, au explorat patrimoniul cultural si au imbinat aventura cu siguranta.
In total au avut loc 5 tabere de vara la Nucsoara, fiecare de cate 6 zile, timp in care copiii au iesit din zona de confort, au fost provocati sa invete si sa faca lucruri noi, s-au jucat, s-au distrat si s-au relaxat. Au invatat abilitati practice si si-au facut prieteni noi.
Probabil cea mai indrazneata aventura a fost tabara pe Varful Moldoveanu, unde copiii au locuit 100% in natura, in timp ce s-au bucurat de lucrurile simple: o masa calda, apa de izvor, un sac calduros in cort, o priveliste frumoasa, o baie in rau, o seara la foc sub cerul plin de stele.
Tabara pentru copiii de clasa a VIII-a
Taberele de pregatire cu copiii din clasa a 8-a s-au dovedit a fi cea mai buna modalitate de a construi o comunitate si de a crea incredere. Cand exista incredere, si prezenta la meditatii creste. Iar nivelul de concentrare e si el ridicat cand copiii nu sunt inconjurati de mediul lor tipic de acasa.
Anul acesta, Asociatia Casa Buna a organizat tabere la Casa Buna in Jilava si la cabana din Nucsoara pentru copiii din clasa a 8-a din Ferentari, Nucsoara si Leresti in vacantele scolare de toamna si primavara. Copiii au avut un program de studiu intensiv, dar s-au bucurat si de excursii in oras si de timp cu vechii si noii lor prieteni.
Taberele de la Corbu
Prima experienta la mare este magica pentru orice copil. Vara au mers la mare doua grupuri de copii din Bucuresti, Jilava, Nucsoara si Leresti pentru patru zile pe frumoasa plaja din Corbu. Este cea mai asteptata tabara a verii si o recompensa pentru copiii care au fost cei mai perseverenti la invatatura pe parcursul anului.
Tabere la Casa Buna in Jilava
Au continuat si taberele la Casa Buna din Jilava, locul cel mai potrivit pentru copiii care nu au petrecut pana acum vreo noapte departe de casa. Tabara de clasa 0, deja devenita traditie, a fost cea mai simpatica, ca si in ceilalti ani.
Tabara pentru copiii nou inscrisi la Casa Buna le-a amintit organizatorilor de provocarile cu care s-au confruntat in primele tabere organizate impreuna. Taberele de zi de ping pong au reusit sa tina in priza micii nostri sportivi, in perioada in care antrenamentele la scoala 136 au fost intrerupte.
FOTO: asociatiacasabuna.ro
Advertorial