Incontinenta urinara sau pierderea involuntara de urina este una dintre cele mai frecvente probleme de sanatate din zilele noastre. Aceasta este intalnita mai des la persoanele in varsta, cu precadere la femei.
Alaturi de tratamentul medical, unele persoane aleg sa utilizeze plante, pentru a ameliora incontinenta urinara. Exista numeroase remedii naturiste, cu beneficii terapeutice cunoscute de secole, ce contribuie la sustinerea functiilor sistemului urinar.
Coada soricelului
Coada soricelului este o planta utilizata din cele mai indepartate vremuri, pentru continutul ei ridicat de flavonoide, ce ii confera calitati diuretice. Poate fi utilizata pentru a ameliora retentia de apa.
Planta contribuie la protejarea tesuturilor contra imbatranirii fiziologice, gratie continutului ridicat de antioxidanti si minerale, cu precadere potasiu si siliciu.
Pacientii cu forme usoare de incontinenta si infectii urinare, pot utiliza coada soricelului, pentru ameliorarea simptomelor si redarea confortului.
Matasea de porumb
Matasea de porumb este o sursa bogata de flavonoide si antioxidanti, fiind recomandata pentru sustinerea functiei renale si reducerea inflamatiei din organism.
Consuma ceai de matase de porumb, pentru a elimina eficient toxinele din organism si a creste productia de urina. Acesta contribuie si la combaterea bacteriilor responsabile de aparitia infectiilor urinare.
Avand proprietati diuretice si detoxifiante, ceaiul de matase de porumb mentine sistemul urinar sanatos si previne cistita. Gratie efectelor antibacteriene, poate fi consumat pentru a ameliora incontinenta adulti asociata cu acestea.
Vitamine si minerale eficiente in combaterea infectiei urinare
Alaturi de matasea de porumb si coada soricelului, exista vitamine si minerale ce contribuie la ameliorarea incontinentei urinare. Magneziul se numara printre acestea, fiind recomandat pentru a asigura o functionare optima a sistemului nervos si a diminua dificultatile de controlare a mictiunii.
In ceea ce priveste vezica urinara, magneziul reduce spasmele musculare si favorizeaza golirea ei completa. In plus, acesta aduce beneficii multiple organismului, fiind un mineral important pentru o stare optima de sanatate.
Deficienta de vitamina D este asociata cu slabirea planseului pelvin si cu hiperactivitatea vezicii urinare. De aceea, este recomandat sa petreci timp afara, pentru a permite sinteza vitaminei D, dar si sa incluzi in alimentatie lactate, cereale, fructe de mare sau peste.
Nu exclude exercitiile Kegel, care au rolul de a tonifia musculatura planseului pelvian. Acestea se efectueaza prin contractarea musculaturii din zona genitala, fiind eficiente in ameliorarea incontinentei urinare la femei.
In cazul in care simptomele incontinentei se manifesta si pe perioada noptii, apeleaza la scutece si aleze, care iti asigura un somn odihnitor si impiedica pierderile nedorite de urina.
Articol redactat de Agentia de PPC Campaigns.
FOTO: freepik.com
Advertorial