INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Carti

#pasiune mistuitoare #Maitreyi #iubire interzisa #mircea eliade

Iubire interzisa, pasiune mistuitoare: Descopera romanul Maitreyi

Vrei un roman de dragoste in care sa te afunzi cu sufletul si mintea captivate de un cadru exotic si in care sa urmaresti cu emotie evolutia unei relatii interzise? „Maitreyi” de Mircea Eliade are toate ingredientele si condimentele unei experiente de lectura incitante si emotionante. Conceput ca poveste autobiografica, in stilul unui jurnal cu adnotari tarzii, punctate cu scrisori, romanul prezinta iubirea pasionala dintre europeanul Alan si bengaleza Maitreyi, trairea autentica a atractiei dintre cei doi, precum si implicatiile profunde ale sentimentelor lor in contextul social care li se opune.

 

Maitreyi, cel mai exotic personaj din literatura romana

Romanul romanesc cunoaste in perioada interbelica o evolutie uimitoare, prin diversitatea de stiluri si o valoare comparabila cu nivelul creatiilor din literatura europeana. In acest context apare si „Maitreyi”, in anul 1933, ilustrand preferinta tot mai accentuata a publicului pentru insolit, experiente autentice si o tehnica narativa construita prin imbinarea de specii literare si planuri temporare.

Mai putin preocupat de forma si de constructie stilistica, Mircea Eliade se concentreaza pe redarea trairilor personajelor si a impresiilor pe care India si intruchiparea ei in feminitatea misterioasa a lui Maitreyi le imprima personajului-narator, un tanar inginer european gazduit de familia fetei.

Maitreyi este altfel decat tot ce cunoscuse Alan pana atunci, de la trasaturi fizice, fel de a fi, dorinta de cunoastere si pana la perceptia dragostei si a modului in care aceasta se integreaza in universul mitic, religios si mistic al eroinei. Din acest punct de vedere, Maitreyi este primul si cel mai exotic personaj din literatura romana, construit magistral de Eliade, de formatie filosof, atras de culturi diferite si viitor mare istoric al religiilor.

Un roman de actualitate in contextul preocuparilor pentru interculturalitate

Doua lumi distincte se confrunta si se descopera reciproc in relatia dintre cei doi protagonisti. Europeanul Alan si bengaleza Maitreyi au perceptii diferite asupra raporturilor de familie, asupra cutumelor, obiceiurilor, traditiilor si asupra iubirii insasi.

Alan este fascinat de tot ce reprezinta India, de miturile si credintele ei, de cadrul natural paradisiac si de fata de care initial este intrigat, apoi atras si fermecat total. Pentru Maitreyi, iubirea are proportii cosmice si implicatii religioase si mistice, care se releva cititorului intr-o scena a unei logodne tainice, in mjlocul naturii chemate sa fie partase a legaturii si sa binecuvanteze o dragoste mai presus de orice conventii sociale.

Insa, intre cei doi se interpun lumi diferite si traditii impamantenite de milenii, care fac din iubirea lor o relatie interzisa. Cititorul cufundat in poveste pana aproape de perceptia senzoriala a intimitatii dintre indragostiti se minuneaza, se emotioneaza si spera in sansa la fericire a celor doi.

Romanul „Maitreyi”, disponibil in mai multe editii la Anticariatul Targul Cartii

Anticariatul Targul Cartii este locul fizic sau virtual in care gasesti comori literare adunate cu grija si dragoste pentru carte si lectura. Romanul „Maitreyi” de Mircea Eliade este disponibil in mai multe editii, din ani diferiti, publicate la diverse edituri din tara. Nostalgicii pot achizitiona de la anticariatul online Targul Cartii editia din 1969, pe cea din 1986 sau editii de la inceputul anilor 90. De asemenea, sunt disponibile reeditari din anii 2006, 2009, 2012 sau 2016, de la prestigioase edituri romanesti. Cartile sunt in stare buna si foarte buna, astfel incat sa poti savura fiecare rand si fiecare relatare emotionanta a experientei unei iubiri pasionale care se lupta cu limitele impuse de societate.

Alege-ti editia preferata, la un pret accesibil, de la Targul Cartii si bucura-te de o lectura captivanta, din care vei invata despre traditii si obiceiuri, vei cunoaste un tinut exotic fermecator, vei vibra impreuna cu eroii in ritmul inimilor indragostite si vei gusta din misterul inefabil al iubirii care depaseste barierele sociale, tinzand spre absolut.

FOTO: targulcartii.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din carti

Top

Cauta-ti perechea