INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Cariera

# cv angajare #angajare #cv

Ce ar trebui sa contina un CV pentru angajare: elemente esentiale

Lansarea si promovarea unui candidat pe piata locurilor de munca ar trebui sa fie nici mai mult, nici mai putin decat o declaratie de sinceritate, atat fata de sine, cat si in relatie cu potentialii angajatori. Cea mai buna modalitate de a indeplini aceasta „conditie” este redactarea unui CV ce surprinde, la indigo, calitatile personale si profesionale. Astfel, Curriculum Vitae reprezinta cartea de vizita care deschide calea spre o prima interactiune cu un recrutor. Tocmai de aceea venim in intampinarea candidatilor si raspundem unei curiozitati tot mai des intalnite mai ales in randul celor aflati la inceput de drum, respectiv ce contine un CV pentru angajare?

Fiind un document care te recomanda intr-un prim proces de selectie a celor mai potriviti candidati, un CV bun te va trimite si in etapa urmatoare. Daca inspiri profesionalism prin redactarea lui, poti primi o propunere pentru o discutie telefonica de cunoastere fara sa fi intrat anterior in contact direct cu recrutorul. In cele ce urmeaza vom puncta, rand pe rand, cum sa te pui cel mai bine in valoare prin fiecare sectiune.

Ce contine un CV complet pentru angajare?

Fie ca te afli la inceput de cariera, fie ca ai parcurs deja pasi importanti in calatoria ta profesionala, este esential sa bifezi cateva aspecte privind continutul CV-ului. Desi in cea mai mare parte este o prezentare a experientei de lucru, acesta trebuie sa cuprinda, pe langa datele personale, si o personalizare a rubricilor pe baza activitatii tale desfasurate de-a lungul timpului. Iata ce contine un CV complet:

Date personale si de contact

Numele complet, adresa de e-mail si numarul de telefon sunt informatii esentiale care ar trebui sa se regaseasca in fiecare CV. Acestea ii vor ajuta pe angajatori sa ia legatura cu tine si sa ramaneti foarte usor in contact pe intreg procesul de recrutare. Mentionarea orasului este relevanta in cazul in care postul pentru care aplici presupune prezenta fizica la birou.

Obiectivul in cariera

O scurta prezentare a statutului tau actual (student/ absolvent al, specialist intr-un anumit domeniu, analist) insotita de planurile tale pe termen lung va fi cu adevarat apreciata de oamenii de HR. O astfel de abordare profesionista este urmarita pentru toate pozitiile scoase la concurs, indiferent de domeniul de activitate.

Pregatirea scolara

Anii de scoala nu se rezuma doar la institutiile de invatamant absolvite, ci inclusiv la activitatea extracurriculara si participarea in proiecte internationale. Este cea mai potrivita sectiune in care poti povesti cum anume te-au format aceste activitati.

Experienta profesionala

Mult mai importanta decat enumerarea invers cronologica a companiilor in care ai lucrat este asocierea rolurilor cu performantele obtinute. Orice angajator isi doreste un profesionist care sa se alature echipei si care sa aduca plus valoare prin activitatea sa de zi de cu zi.

Distinctii obtinute

Daca premiile si recunoasterea pe care ti-au adus-o rezultatele scolare sau profesionale sunt relevante pentru domeniul in care aplici, atunci cu siguranta sunt demne de amintit si in CV.

Aptitudini si puncte forte

Poate ca nu este mereu atat de simplu sa ne dam seama care sunt cele mai valoroase deprinderi ale noastre, insa le putem descoperi pe masura ce citim cerintele din fisa postului pentru care candidam. Ulterior, daca le asociem cu punctele forte, vom reusi sa raspundem intocmai asteptarilor recrutorilor.

Recomandari

Daca te intrebai ce altceva ar mai putea contine un CV pentru angajare, cu acest prilej e bine sa stii ca recomandarile nu sunt obligatorii, insa ele sunt importante. Te pot pune exact in lumina de care ai nevoie mai repede decat ai fi crezut. Din acest considerent, este de preferat sa ramai in relatii bune cu fostii angajatori.

Chiar si urmand toti acesti pasi, poate fi dificil sa te remarci dintr-o mare de candidati cu CV-uri standard si abilitati comune. Prin urmare, ai in vedere stimularea si antrenarea constanta a propriei creativitati prin toate activitatile pe care le desfasori. Desi ai tinde sa crezi ca folosirea Inteligentei Artificiale va fi cea mai importanta cerinta de angajare in desfasurarea activitatii de zi cu zi de la birou, stirile dovedesc contrariul. Potrivit rezultatelor sondajului Future of Jobs lansat anul trecut si publicat de Forumul Economic Mondial, gandirea creativa este cea cautata abilitate de recrutori in 2024.

Acum ca ai aflat ce contine un CV pentru angajare, esti cu un pas mai aproape de a avea job-ul dorit. Odata ce ai o imagine de ansamblu a domeniului de interes, aplicatiile si interviurile te vor ajuta sa definesti si mai bine rolul pe care ti-l doresti. Procesele de recrutare se pot intinde de la cateva zile pana la saptamani sau chiar luni, in functie de amploarea si complexitatea functiei. Asadar, nu ar trebui sa te ingrijorezi daca nu esti cautat imediat de angajatori, ci mai degraba sa te ocupi in permanenta de personalizarea CV-ului in functie de postul pentru care aplici.

Mult succes!

FOTO: canva.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea