Social

#avertizare ANM #anm #vant puternic

ANM a actualizat avertizarea de vant puternic. Mai multe regiuni ale tarii sunt afectate

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a actualizat avertizarile meteo de vant puternic, acestea afectand o mai mare parte a tarii.

 

Meteorologii au emis noi atentionari de vant puternic, de tip cod galben. Vantul va sufla cu putere in toata tara, insa in unle regiuni acesta poate ajunge si chiar depasi 100 de km/h. Iata care sunt zonele afectate, dar si cum va fi vremea in Bucuresti.

In intervalul 28 martie, ora 10:00 – 29 martie, ora 21:00, temporar vor fi intensificari ale vantului in cea mai mare parte a tarii, cu viteze in general de 45...55 km/h, iar la munte rafalele vor depasi 60...70 km/h.

In jumatatea de nord a tarii, pe parcursul zilei de joi (28 martie) si in noaptea de joi spre vineri (28/29 martie), instabilitatea va fi temporar accentuata si vor fi averse, pe arii restranse insotite si de descarcari electrice, iar mai ales in zona de munte se vor acumula cantitati de apa de 15...20 l/mp, favorizand topirea stratului de zapada.

COD GALBEN de intensificari ale vantului

In intervalul 28 martie, ora 10:00 – 28 martie, ora 20:00, este in vigoare o avertizare de tip cod galben de intensificari ale vantului, care va afecta estul, nord-vestul si centrul tarii.

 

„Vantul va avea intensificari in Dobrogea, sud-estul Moldovei, estul Munteniei, Crisana, local in Transilvania si Maramures, in Muntii Apuseni si in Carpatii Orientali, unde vor fi viteze in general de 55...65 km/h, iar la altitudini mari rafalele vor depasi 90 km/h”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de intensificari ale vantului

In intervalul 28 martie, ora 20:00 – 29 martie, ora 10:00 va intra in vigoare o alta avertizare de tip cod galben de intensificari ale vantului care va afecta doar nordu, nord-vestul si o parte din centrul tarii. Sunt asteptate rafale ce vor depasi 100 km/h.

„Pe parcursul noptii de joi spre vineri (28/29 martie) in Crisana, Maramures, nord-vestul Moldovei si local in Transilvania vantul va prezenta intensificari cu viteze in general de 55...65 km/h, iar in zona inalta a Muntilor Apuseni si a Carpatilor Orientali, rafalele vor depasi 90...100 km/h”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In intervalul 28 martie, ora 10:00 – 29 martie, ora 8:00, vremea se va incalzi. Cerul va avea innorari temporare pana spre orele dupa-amiezii si vor fi posibile ploi slabe de scurta durata, apoi se va degaja. Vantul va sufla moderat, cu intensificari pe parcursul zilei (viteze in general de 40...50 km/h). Temperatura maxima va fi de 20...22 de grade, iar cea minima va fi de 6...8 grade.

In intervalul 29 martie, ora 8:00 – 29 martie, ora 21:00, vremea va continua sa se incalzeasca. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla in general moderat. Temperatura maxima va fi de 23...24 de grade.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea